Pompeo Iraklı yetkililere: Ya bizimle olun ya da tarafsız!

Pa, 19/05/2019 - 01:42

Associated Press haber ajansı, Iraklı ve Amerikalı kaynaklara dayarak ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Iraklılara, ‘İran’la çatışma peşinde değiliz ancak Bağdat ya Washington’la birlikte olmalı ya da hiç kimseyle olmamalı’ dediğini ileri sürdü. 

Welayet News - Associated Press haber ajansı, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun son Irak ziyaretinde bu ülke yetkililerini İran’la ilişkileri hususunda uyardığını iddia etti. 

Bu haber ajansı Irak hükümetindeki iki kaynağa dayanarak verdiği haberde, Mike Pompeo’nun ‘Amerika ile tarafsız olma arasında birini seçin’ diyerek bu ülkeyi uyardığını öne sürdü. 
Iraklı bu iki yetkilinin iddiasına göre, ABD Dışişleri Bakanı bu ziyarette Irak hükümetine ‘ya bizim yanımızda durun ya da tarafsız olun’ demiş. 

Adının açıklanmasını istemeyen Iraklı yetkililerin belirttiğine göre, Pompeo Bağdat’ta Amerika’nın elde ettiği bilgileri Irak hükümetine vermiş. Washington bu bilgilerden yola çıkarak Irak’ta Amerikan güçlerinin tehdidin hedefinde olduklarını ileri sürüyor. 

Welayet News



Yeni yorum ekle