Beşşar el-Caferi: Türkiye İblip’te taahhütlerine bağlı değil

Ct, 18/05/2019 - 08:51

Suriye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşşar el-Caferi, Türkiye’nin gerginliği azaltma anlaşmasına bağlı olmaması durumunda bu anlaşmanın askıya alınacağını belirterek Türkiye’yi uyardı.

Welayet News - Suriye’nin BM’deki Daimi Temsilcisi Beşşar el-Caferi, “İdlip Suriye’nin bir şehridir ve bu şehrin sakinlerini terörizme karşı koruma konusunda görüş belirtme hakkının Türkiye’nin değil, Suriye devletinin hakkı olduğunu” söyledi.

Cuma akşamı BM Güvenlik Konseyi oturumunda konuşan el-Caferi, İblip şehri ve civarındaki bazı bölgelerin “Tahriru’ş-Şam” ya da “Nusra Cephesi” denilen grup tarafından kontrol edildiğini ve Nusra Cephesi’nin ise Güvenlik Konseyi’nin terör listesinde yer aldığını belirtti.

El-Caferi, konuşmasının devamında, Tahriru’ş-Şam grubunun Türkiye’nin gerginliği azaltma anlaşması, Astana ve Soçi müzakereleri temenlinde üstlendiği taahütlere bağlı olmamasını suistimal ederek İdlip üzerinde hakimiyet sağladığını ve terör merkezleri kurduğunu ifade etti.

“Gerginliği azaltma anlaşmasının geçici ve sürdürülemez bir anlaşma olduğunu” diyen  Suriye’nin BM’deki Daimi Temsilcisi, “Bu anlaşmanın korunmasının Türkiye’nin kendi yükümlülüklerine bağlı olması ve Suriye topraklarının işgalinin Türkiye tarafından sonlandırılmasını gerektirdiğini herkesin bilimesi gerekir” şeklinde konuştu.    

Tags: 


Yeni yorum ekle