Fransa: Amerika'nın İran baskıları sonuçsuz

Cu, 17/05/2019 - 08:56

Fransa dışişleri bakanlığı sözcüsü Amerika'nın İran'a uyguladığı baskıların sonuçsuz olduğunu belirtti.

Welayet News - Fransa dışişleri bakanlığı sözcüsü  Agnès von der Mühll, el-Hades TV kanalına verdiği mülakatta, "dışişleri bakanı Jean-Yves Le Drian, Amerika'nın İran'a maksimum baskı ve yaptırımları yoğunlaştırma siyasetinin, Paris açısından uygun olmadığı ve sonuç vermediğini belirttiğini" söyledi. 

Agnès von der Mühll sözlerinin devamında Bercam nükleer anlaşmanın ideal bir anlaşma olmadığını ve eksikliklerinin giderilmesi gerektiğini söyledi.
Amerika'nın Bercam nükleer anlaşmadan 8 mayıs 2018 tarihinde illegal ve tek yanlı çekilmesi ardından İran'a karşı yaptırımları geri getirmesi ayrıca anlaşmada kalan tarafların sorumlulukları hakkında vefasızlıkları ve oyalama siyasetleri nedeni ile İslam cumhuriyeti milli güvenlik yüksek konseyi 8 Mayıs 2019 tarihinde yayınladığı bildiri  ile Bercam taraflarına anlaşma gereğince bazı sorumluluklarını hafiflettiğini duyurdu. 
İran Bercam tarafları ve özellikle Britanya, Almanya ve Fransa'nın anlaşma sorumluluklarını gerçekleştirdikleri takdirde eski nükleer sorumluluklarını yerine getireceğini duyurdu.



Yeni yorum ekle