Suudi Askeri Üssüne Füze Saldırısı

Cu, 17/05/2019 - 08:39

Yemen Ordusu ve Halk komiteleri füze birliği, Suudi Arabistan'ın Cizan eyaletinde yer alan El-Seleb'deki ordu güçlerinin toplanma kampını Zilzal-1 füzesiyle hedef aldı.

Welayet News - El-Mesire haber kanalının bildirdiğine göre Yemenli askeri bir kaynak; "Zilzal-1 füzesinin Suudi mütecaviz güçlerinin karargahına tam olarak isabet etmesi sonucu paralı askerlerden birçoğu öldü ve birçoğu da yaralandı." açıklamasında bulundu.

Yemen Ordusu ve Halk komiteleri iki gün önce Suudi paralı askerlerin Cizan'daki Nahiye bölgesinde yer alan Kays dağındaki ilerleme çabalarını etkisiz hale getirerek, paralı askerlere ciddi oranda zayiat verdi.

El-Hudeyde Ve El-Dali'de Birçok Yemenli Sivil Yaralandı

Suudi koalisyon kuvvetlerinin Perşembe günü el-Hudeyde ve el-Dali bölgelerine yaptığı saldırılar neticesinde birçok Yemenli sivil yaralandı.

Suudi paralı askerlerinin, el-Dali eyaletinin Katabah bölgesindeki bir çiftliği güdümlü füzeyle hedef alması sonucu 5'ten fazla Yemenli vatandaş yaralandı.

Suudi mütecaviz koalisyon güçlerinin el-Hudeyde eyaletinin el-Hali bölgesindeki es-Selam mahallesinde yer alan evleri top ve ağır silahlarla hedef alması neticesinde bir kadın ve küçük çocuğu yaralandı. 



Yeni yorum ekle