Suudi Rejim Şii Halka Zulüm Etmeye Devam Ediyor

Cu, 17/05/2019 - 08:33

Suudi rejimi kuvvetleri, el-Şarkiyye Şii yerleşim bölgesini hedef almasının ardından bölge sakinlerinden çok sayıda vatandaşı tutukladı.

Welayet News - Suudi rejimi kuvvetleri Çarşamba günü el-Şarkiyye Şii yerleşim bölgesini hedef almasının ve Arabistan’ın doğusunda bulunan Katif’te güvenlik önlemlerini arttırmasının ardından, el-Kadih, el-Avamiye ve en-Nasıra bölgelerine saldırdı ve bölge sakinlerinden çok sayıda vatandaşı tutukladı.

Suudi rejimi güvenlik kuvvetleri birkaç gün önce Arabistan’ın doğusundaki Tarut şehrinin Senabis kasabasına saldırarak özellikle el-Hurrak el-Şabi barışçıl hareketi üyelerinin evleri olmak üzere çok sayıda evi zırhlı araçlarla kuşattı ve 8 vatandaşı şehit etti.

Arabistan’ın doğusu 2011 yılından bu yana, adaletsizlik ve toplumsal eşitsizliğe tepki olarak Al-i Suud’a karşı protesto gösterilerine şahit olmaktadır. Arabistan hükümeti ise bu protestoları bastırmış ve sonuç olarak şimdiye kadar 20’den fazla kişiyi şehit olmuş, onlarca kişi de yaralanmıştır. Suudi rejimi aynı zamanda çok sayıda vatandaşı tutuklayarak, onları idam cezasına çarptırmıştır.



Yeni yorum ekle