Ramazan Ayında Saldırmaları Suud'un Vahşiliğini Gösteriyor

Cu, 17/05/2019 - 08:27

Yemen Ulusal Heyeti Başkanı, işgalci Suudi koalisyonunun Sana’daki son cinayetlerine değinerek, Yemenlilerin mübarek Ramazan Ayında hedef alınmasının, işgalcilerin siyasi ve askeri yenilgisini ortaya koyduğunu belirtti.

Welayet News - Yemen Ulusal Heyeti Başkanı Muhammed Abdüsselam, geride çok sayıda şehit ve yaralı bırakan işgalci Suudi koalisyonunun Sana’daki son cinayetlerini kınadı.

Muhammed Abdüsselam şu ifadelerde bulundu: ‘Bu cinayet, işgalcilerin siyasi ve askeri yenilgisini ve onların Yemen ordusu ve halk güçlerinin operasyonlarına karşılık vermedeki yetersizliğini ortaya koymaktadır.

Yemenlilerin Mübarek Ramazan Ayında işgalciler tarafından hedef alınması, işgalci Suudi koalisyonuna bağlı ülkelerin ahlaki, siyasi, askeri ve medya boyutundaki yenilgisini kanıtlamaktadır.

Yemenlileri öldüren silahlar, Amerika ve Fransa yapımıdır ve bu yüzden bu ülkelerin Yemenli mustazafların yanında olması beklenemez.

Biz bu dünyada uluslararası topluma değil sadece Allah’a ve onurlu insanlara güveniyoruz.’

Yemen Sağlık Bakanlığı dün, Suudi savaş uçaklarının Sana’da evlere düzenlediği saldırılarda en az 32 sivilin şehit olduğunu ve yaralandığını açıkladı.

Yayınlanan yeni bilgilere göre, bu saldırıda şehit olanların sayısı 6’ya ve yararlıların sayısı da 52 kişiye ulaştı.

26 Mart Salı günü, Suudi ve Birleşik Arap Emirlikleri rejimlerinin Yemen halkına karşı başlattığı askeri ve ekonomik savaş, uluslararası toplumun ve hakları savunduklarını iddia edenlerin sessizliğinde korkunç istatistiklerle dördüncü yılını doldurdu ve beşinci yılına girdi.

Yemeni İnsan Hakları ve Kalkınma Merkezi'nin (ORG LCRDYE) yayınladığı bir rapora göre, Suudilerin ve Birleşik Arap Emirliklerinin dört yıldır Yemen’e düzenlediği saldırılarda, Al-i Suudi Rejimi savaş uçaklarının hava saldırıları sonucu 15 bin 185 ‘den fazla sivil şehit edildi ve bunlardan 3527’si çocuk ve 2277’si de kadındır. Aynı zamanda yine bu saldırılar sonucu, 23822’den fazla sivil de yaralanmıştır ve bunlardan 3526’sı çocuk ve 2587’si de kadındır.



Yeni yorum ekle