Yemen: Trump’ın Süt Veren İneğine Karşı Saldırıda Yeni Bir Aşamaya Girdik

Per, 16/05/2019 - 18:55

Yemen Ulusal Heyeti Başkanı, ordu kuvvetlerinin ve halk güçlerinin Amerika Başkanı’nın süt veren ineğini hedef almada yeni bir aşamaya girdiklerini söyledi.

Welayet News - Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümetine bağlı müzakere heyetinin başkanı Muhammed Abdüsselam, ordu hava kuvvetleri ve halk güçlerinin Arabistan’ın Aramco şirketine karşı Suudi Rejiminin ekonomik altyapısına yönelik saldırılarda yeni bir aşamada olduğunu belirtti.
Muhammed Abdüsselam şu ifadelerde bulundu: ‘Arabistan’ın ekonomik tesisleri hedef alınacaktır. Çünkü bu, işgal karşısında caydırıcı bir etkendir.

Bu saldırılar bizim, Trump’ın “sürekli sağdığını” söylediği süt veren ineğinin ekonomik altyapısına yönelik saldırılarda yeni bir aşamada olduğumuzu göstermektedir.’

Yemen Ulusal Heyeti Başkanı müzakerelerde şu ifadelerde bulundu: ‘Şimdiye kadar sivilleri hedef almamış olmak, ordunun ve halk güçlerinin iftiharıdır.’

Yemen kuvvetleri Salı günü Arabistan’ın devam eden saldırılarına tepki olarak bu rejimin petrol tesislerini bomba yüklü insansız hava araçlarıyla hedef aldı.

26 Mart Salı günü, Suudi ve Birleşik Arap Emirlikleri rejimlerinin Yemen halkına karşı başlattığı askeri ve ekonomik savaş, uluslararası toplumun ve hakları savunduklarını iddia edenlerin sessizliğinde korkunç istatistiklerle dördüncü yılını doldurdu ve beşinci yılına girdi.

Yemeni İnsan Hakları ve Kalkınma Merkezi'nin (ORG LCRDYE) yayınladığı bir rapora göre, Suudilerin ve Birleşik Arap Emirliklerinin dört yıldır Yemen’e düzenlediği saldırılarda, Al-i Suudi Rejimi savaş uçaklarının hava saldırıları sonucu 15 bin 185 ‘den fazla sivil şehit edildi ve bunlardan 3527’si çocuk ve 2277’si de kadındır. Aynı zamanda yine bu saldırılar sonucu, 23822’den fazla sivil de yaralanmıştır ve bunlardan 3526’sı çocuk ve 2587’si de kadındır.



Yeni yorum ekle