Zarif Japonya Başbakanı ile görüştü

Per, 16/05/2019 - 14:24

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif gittiği Tokyo’da Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile bir araya gelerek ikili ilişkileri ve başta Bercam nükleer anlaşması olmak üzere son bölgesel ve küresel gelişmeleri görüştü.

Welayet News - Görüşmede Japonya Başbakanı Abe ülkesi İran İslam Cumhuriyeti ile eski ve derin ilişkileri korumakta kararlı olduğuna vurgu yaparak, Bercam nükleer anlaşması çok önemli bir kazanım olduğunu, uluslararası boyutu olan bu anlaşmayı korumak gerektiğini kaydetti.

Başbakan Abe ayrıca Batı Asya bölgesinde gerginliklerin tırmanmasından duyduğu kaygıyı dile getirerek İran İslam Cumhuriyeti’nin bu bölgede istikrar ve güvenliğin sağlanmasında önemli rolüne vurgu yaptı.

Dışişleri Bakanı Zarif Perşembe günü de Japon mevkidaşı Taro Kono ile görüştü. Görüşmede Bercam nükleer anlaşması ile ilgili son gelişmeler ve İran İslam Cumhuriyeti’nin Amerika’nın bu anlaşmadaki yükümlülüklerini yerine getirmemesi ve Avrupalıların da anlaşmanın uygulanmasında gerekli adımları atmamalarına karşı son yasal uygulaması ele alındı.

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif Japon mevkidaşının daveti üzerine Perşembe günü sabah saatlerinde Tokyo’ya gitti.

Zarif daha önce de Türkmenistan ve Hindistan’ı ziyaret etmiş ve bu iki ülkede mevkidaşları ile görüşmüştü.



Yeni yorum ekle