İdlib’i Kurtarma Operasyonları Başladı

Sa, 14/05/2019 - 10:35

Suriye Başbakanı, İdlib eyaletini kurtarma operasyonlarının başladığını ve hiçbir şeyin bu operasyonların gerçekleşmesini engelleyemeyeceğini açıkladı.

Welayet News - Suriye Başbakanı İmad Hamis, mecliste yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulundu: ‘İdlib eyaletini kurtarma operasyonları silahlı kuvvetlerin yardımıyla başladı ve hiçbir duvar ve perde buna engel olamayacaktır; her ne kadar batının ve onların unsurları olan tekfirci grupların bu eyaletteki oyunları fazla olsa da nihayetinde İdlib eyaletinde de nur görünecektir ve aynı şekilde ülkenin doğusundaki hükümet kontrolünün dışındaki bölgelerdeki durum da böyle kalmayacaktır.

Suriye ordusu, birkaç gün önce Hama ve İdlib eteklerinde bazı bölgeleri kontrolleri altında bulunduran silahlı muhalif gruplara karşı askeri bir operasyon başlattı.

İmad Hamis ayrıca şunları söyledi: ‘Suriye, Amerika Birleşik Devletleri liderliğindeki Batı sömürgeciliğiyle mücadele etmek için yeni bir ekonomik savaşa girdi. Suriye’nin bu savaştaki hedefi, ekonomik baskılarla halkı hükümete karşı kışkırtmak isteyen Amerika’nın kuşatmasını kırmaktır. Ekonomik durumun iyileştirilmesi, yüzlerce atölye ve üretim tesisinin yeniden açılması ve Suriye ihracatının kademeli olarak toparlanması bu durumun düzelmeye başladığını ortaya koymaktadır.

Amerika Birleşik Devletleri ve müttefiklerinin kuşatmasıyla mücadele etmek, ülkenin ithal edilen ve ithal edilmeyen ihtiyaçlarını karşılamak için bilindik olmayan önlemleri gerektiren ve yatırım yöntemleri ve kaynaklardan yararlanılması konusunda gözden geçirilmesi gereken kendi türünde bir savaştır. Hükümet, bu konuda son birkaç yıldır kurumların ve halkın bu aşamayı aşabildiklerine ve abluka sonuçlarının üstesinden gelmeyi başarabildiklerine inandıkları için bu konuda çaba sarf etmektedir.

Başta ABD hükümeti olmak üzere düşman hükümetlerin dayattığı şiddetli ablukaya rağmen, Şam, uygulama yöntemlerini ve çözüm yollarını değiştirerek, yerli ürünlerinin nicelik ve nitelik açışından gelişimi için ülkenin üretim çarkını hareket ettirmeye, yasal alanların güçlendirilmesine, çeşitli ekonomik ve hizmet sektörlerinde yönetime, özellikle yeni kurtarılan bölgeler olmak üzere hizmet ve iş alanlarının iyileştirilmesi için gelişim operasyonlarının başlatılmasına dayanan politikasını sürdürmektedir.’

Suriye en son, Şam hükümeti güvenlik teşkilatları ya da Suriye Merkez Bankası ile iş yapan herkese yaptırım uygulanmasını öngören, ayrıca Suriye yönetimi ile bağlantılı inşaat projeleri ya da Suriye'de hükümetin kontrolündeki havayolu ya da enerji endüstrisi ile iş birliği yapanları da kapsayan ‘2019 Caesar Suriye Sivil Koruma Yasası' adı verilen tasarının yürürlüğe girmesi olmak üzere ABD ve Avrupa’nın 20'den fazla yaptırımıyla karşı karşıyadır.



Yeni yorum ekle