'Ramazan'dan sonra Davutoğlu için AKP'den ihraç süreci başlayacak'

Pt, 13/05/2019 - 09:58

Abdulkadir Selvi, edindiği kulis bilgileri köşesine taşıdı

Welayet News - Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da yaptığı seçim toplantısını ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AKP'den ihraç edileceğini yazdı. 

Abdulkadir Selvi'nin Hürriyet'te "YSK’nın perde arkası ve İstanbul seçimleri" başlığıyla çıkan yazısının ilgili kısmı şöyle:

KAMPANYA

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise İstanbul seçimleri için kolları sıvadı. Cuma günü MKYK’da, cumartesi günü ise İstanbul’da geniş katılımlı bir toplantıda İstanbul seçimleri masaya yatırıldı. “İstanbul seçimlerini nasıl kazanabiliriz”, “Kürt oylarını nasıl alırız”, “Kampanya dilimiz nasıl olmalı” sorularına yanıt arandı. Erdoğan önemli mesajlar verdi. 1994 ruhuna dönülmesini istedi. “Sosyal medya önemli ama seçmenle doğrudan ilişki kurmayı ihmal edemeyiz. Seçmenlerle yüz yüze, ruberu görüşeceğiz. Kapısını çalacağız, ayağına gideceğiz” dedi. Sandıklara sahip çıkılması uyarısında bulundu. “Daha kucaklayıcı, daha kuşatıcı bir anlayışla çalışacağız” diye konuştu. AK Parti’nin İstanbul kampanyası “Türkiye ittifakı” eksenli olacak. Kürtlere yönelik kucaklayıcı bir dil kullanılacak. Kırgın AK Partililer ve Kürtlerle köprüler yeniden kurulacak.

DAVUTOĞLU’NA İHRAÇ SİNYALİ

Bu arada Erdoğan hem MKYK’da hem İstanbul’daki toplantıda 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun YSK kararı üzerine yaptığı çıkışlara değiniyor.

Abdullah Gül için “Kurucumuz değildi. Zaten cumhurbaşkanlığından sonra da partimize üye olmadı” diyor. Davutoğlu için “eski başbakan” ifadesini kullanmakla yetiniyor. Ama ramazandan sonra Davutoğlu’yla ilgili ihraç sürecinin başlatılabileceği yönünde sinyal veriyor.



Yeni yorum ekle