Venezuela Ülke Genelinde Dolarla Alış Verişi Durduruyor

Cu, 10/05/2019 - 10:35

Venezuela cumhurbaşkanı Maduro, ülkesinin doları bırakacağını zira dışa bağımlı bir para birimine dayalı mali sistemi istemediklerini söyledi.

Welayet News - Maduro,  Venezuela'nın dolarsız bir mali ve ekonomik sistemi kurmaya çalıştığını belirterek,  milli para birimleriyle ticareti geliştirmenin Amerika'nın muhasarasına karşı en iyi yöntem olacağını söyledi.

Venezuela merkez bankası da,  ülke genelinde dolarla alış verişi durduracağını bildirdi.

Daha önce Venezuela ticari bankalarında  dolar dahil dış ülkelere ait paraların alım ve satışı serbestti.

Bu arada Venezuela lideri Nicolas Maduro, ayrıca darbe çağrısını yineleyen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'e sert tepki gösterdi.

Aylardır büyük bir siyasi kriz içinde bulunan Venezuela'da muhalefet, 30 Nisan'da askeri ve sivil bir darbe girişiminde bulunmuş ancak başarısız olmuştu.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence Venezuela ordu mensuplarına da Figuera gibi Maduro rejimine karşı gelmeleri çağrısında bulunmuştu.

Venezuela Devlet Başkanı ise ABD'nin bu açıklamasına sert tepki gösterdi. Maduro bir kez daha darbe çağrısı yapan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'i hedef aldı ve "Mike Pence'in yüzünü gördünüz. Kibrini, tepeden bakar halini, Latin Amerika'yı arka bahçeleri sanıyorlar. Bizi sömürgeleri zannediyorlar. Venezuela'nın onların isteklerine boyun eğeceğini düşünüyorlar. Hayır Bay Pence, hayır. Yanılıyorsunuz" ifadelerini kullandı.



Yeni yorum ekle