Fransa: Suudi Rejimine Silah Satışının Arkasındayız

Cu, 10/05/2019 - 10:29

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Fransa'nın Suudi rejimine silah satışının arkasında olduğunu söyledi.

Welayet News - Avrupa Birliği oturumu için  Romanya'ya giden Makron,  Arabistan'a silah satışına temasla, Arabistan'a satılan silahların genelinin bu ülkenin içinde veya sınırlarında kullanıldığını iddia ederken bu silahların sivillere karşı kullanılmaması konusunda Arabistan'dan gerekli garantilerin alındığını ileri sürdü.

Makron'un bu açıklaması, dün Arabistan'a ait bir geminin  Fransa'nın kuzeyinde  silah yüklemesi için demir atmasının bir insan hakları kuruluşunca önlendiği bir zamanda gerçekleşti.

Sözkonusu insan hakları kuruluşu ve sivil toplum kuruluşları, Fransa'dan Arabistan'a silah satılmamasını zira Arabistan'ın bu silahları Yemen'de sivillere karşı kullandığını bildiriyorlar.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 11 nisan tarihinde de Suudi Arabistan’a silah satışını savunmuştu. Makron, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile Paris’te yaptığı ortak basın toplantısında ülkesinde tepkilere neden olan Suudi Arabistan’a silah satışının arkasında durduğunu söylemişti. 



Yeni yorum ekle