BAE Yemen'de ayrılıkçı güçleri Sokotra adasına sevk etti

Per, 09/05/2019 - 11:26

Yemen'in istifa eden hükümet yetkilileri, BAE'ni Yemen'in güneyindeki 100 ayrılıkçı gücü Sokotra adasına sevk etmekle suçladı.

Welayet News - Abdurabbu Mansur el-Hadi başkanlığındaki Yemen'in müstafi hükümetine bağlı kaynaklar, çarşamba günü BAE'nin Güney Yemen'de ayrılıkçı kuvvetleri eğitmesi ve onları Sokotra adasına yerleştirme eylemi nedeniyle Suudi koalisyonunu eleştirdi. 

Reuters haber ajansı, Yemen'in müstafi hükümetine bağlı iki kaynaktan alıntı yaparak, BAE'nin, geçtiğimiz hafta Sokotra adasına göndermek için 300 ayrılıkçı gücü eğittiğini bildirdi.

Bu kaynak; "Geçen Pazartesi günü, Yemen'in güneyindeki adaya yaklaşık 100 ayrılıkçı güç gönderildi." dedi. 

Yemen müstafi hükumeti bakanı Ahmet el Mısri, Suudi-BAE koalisyonunu eleştirerek, "BAE ile Suudi Arabistan ortaklığı Husi güçlerle savaşmak içindir, eyaletlerin yönetimindeki ortaklık çerçevesinde değil." açıklamasında bulundu. 

Yemen müstafi hükümeti geçen yıl BAE'ni Sokotra adasına silahlı kuvvetler ve askeri teçhizat gönderdikten sonra adaya hakim olmaya çalışmakla suçladı; ancak BAE bu suçlamayı kabul etmedi. 

Yemen adasının Birleşik Arap Emirlikleri tarafından işgali, Mansur el-Hadi başkanlığındaki Yemen hükümetinin kontrolü altında iken gerçekleştirdi. Fakat şimdi bu ada, son yıllarda emirliğin bu önemli turizm adasına yayılması ve ekonomik teşvikleri nedeniyle iki taraf arasındaki şiddetli tartışmaların odağı haline geldi.  

Tags: 


Yeni yorum ekle