Lübnan’da Filistinli ve Hizbullah Gruplarının Liderleri Toplandı

Pt, 06/05/2019 - 08:27

Filistinli direniş gruplarının liderleri ve Hizbullah Hareketi, Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ndeki vahşi saldırganlığını görüştü ve Filistin halkının direnişine ve savunmasına övgüde bulundular. 

Welayet News - El-Menar Tv ağının bildirdiğine göre, Filistinli grupların liderleri ve Hizbullah hareketi, Hizbullah'ın Baalbek'teki ofisinde Lübnan ve Filistin arenasındaki en son gelişmeleri inceledikleri bir toplantı gerçekleştirdi. 

Toplantının sonunda yayınlanan bildiride; "Toplantıya katılanlar Gazze Şeridi'ndeki yeni Siyonist saldırganlığını kınadılar ve Gazze'nin cesur direnişine ve dayanışmasına vurguda bulundular. Katılımcılar ayrıca, Arap ve İslam ümmetini hedef alan planlara karşı koyan Gazze halkının istikrarına da övgüde bulundu." denildi. 

Yapılan açıklamada, Filistin meselesine sürekli destek vermesi nedeniyle, İran İslam Cumhuriyeti'ne yönelik Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın uyguladığı yaptırımlar kınanarak reddedildi ve Amerikan-Siyonist rejimin asıl amacının Direniş projesini hedef aldığı Suriye'ye yönelik saldırısı da şiddetle kınandı. 

Toplantıya katılanlar, bazı Arap rejimlerinin Siyonist rejimle ilişkilerin normalleştirmesi için attıkları adımları kınadılar ve Lübnan ile Filistin ilişkilerini güçlendirmek ve Filistin halkının insani ve sosyal haklarına bağlı kalmak ve geri dönüş hakkının gerçekleştirilmesi için kampları güçlendirmek ve Direniş yöntemini güçlendirmek için koordinasyon ve işbirliğine devam etmek ve Lübnan ve Filistin halklarının çıkarlarını korumak gerektiği vurguladı. 



Yeni yorum ekle