Erdoğan’dan muhalefetin elindeki belediyelere 'kontrol bizde' tehdidi

Pa, 05/05/2019 - 09:36

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, muhalefetin kazandığı ancak meclis çoğunluğu AKP'nin elinde olan belediyeler için, “Kafalarına göre karar alamayacaklar” dedi.

Welayet News - AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AKP MYK’nın son toplantısında, muhalefetin kazandığı büyükşehir belediyelerinde izlenecek yol haritası masaya yatırıldı.

Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere belediye meclislerinde çoğunluğun AKP'de olduğunu hatırlatan Erdoğan, “İstanbul’da 39 ilçenin 24’ünde AK Parti, birinde MHP olmak üzere; 25 ilçeyi Cumhur İttifakı olarak almış bulunuyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisindeki toplam 312 üyeden 176’sı AK Parti’ye, 4’ü MHP’ye 132’si ise diğer partilerin üyeleri. Ankara’da da durum farklı değildir. 25 ilçe belediyesinden 19’unu AK Parti, 3’ünü MHP aldı. İlçelerde ve belediye meclisinde ezici çoğunluk elde ettik. Buradan hareketle, çoğunluk bizde diye belediyeyi ‘Çalıştırmama’ üzerine hareket etmeyeceğiz ama başkanları sıkıştıracağız. Elleri o kadar da rahat olmayacak, kafalarına göre hareket edemeyecekler. Meclislerde alınacak kararların kontrolü bizde olacak" dedi.

Erdoğan, bu iki belediye dâhil AKP'den muhalefete geçen belediyelerde personelin haklarının korunmasının yakından takip edileceğini de söyledi. AKP kurmayları, muhalefetin "Bizi çalıştırmıyorlar" dememesi için belediyelerde atılacak her adımı değerlendirerek, yurttaşın lehine olacak uygulamaların destekleneceği bilgisini verdi.

'ÖZHASEKİ, İSTANBUL'A KORDİNATÖR TAYİN EDİLDİ'

Öte yandan, Erdoğan’ın talimatı ile AKP Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki İstanbul için ‘Koordinatör’ olarak tayin edildi.

Geçmişte Kayseri'den belediye başkanı olan Mehmet Özhaseki, Ankara'daki yarışı Mansur Yavaş'a karşı kaybetmişti. Yerel yönetimler başkan yardımcılarından bazıları da Ankara başta olmak üzere, AKP kaybettiği büyükşehirlerden sorumlu olacak. İlçe belediye başkanları arasındaki koordinasyonu bu isimler sağlayacak.

Tags: 


Yeni yorum ekle