ABD Arapların parası için Yemen işgalcilerini destekliyor

Sa, 30/04/2019 - 08:05

Yemen Yüksek Devrim Komitesi Başkanı, Amerika Dışişleri Bakanı’nın açıklamalarına tepki gösterdi

Welayet News - Yemen Yüksek Devrim Komitesi Başkanı Muhammed Ali El Husi, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Yemen'deki barış konusundaki açıklamalarının yanıltıcı olduğunu söyledi.

Muhammed Ali el-Husi şu ifadelerde bulundu: ‘Pompeo, kongrenin Yemen’e karşı Arap Koalisyonunu desteklemeyi durdurma kararını reddeden Amerika hükümetinin temsilcisi sayılmaktadır ve onun bütün açıklamaları, Yemen’e karşı saldırıların durdurulmasına karşı çıkanlara hizmet etmek demektir ve bu sayede Körfez Arap ülkeleri paraları Amerika hazinesine boşalmaktadır.

Pompeo’nun açıklamaları, Amerika, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan olmak üzere Londra’da düzenlenen dörtlü zirvenin barış için ve Birleşmiş Milletler Temsilcisi’nin Jeremy Hunt ile görüşmesi için değil, Yemen’e karşı saldırıların arttırılması için olduğunu göstermektedir.’

ABD Dışişleri Bakanı Pazartesi günü Hill Haber Ajansına verdiği röportajda, Yemen savaşında Suudi koalisyonunu destekleme konusunda Beyaz Saray’ın eylemlerini savundu.

Pompeo, Amerika’nın Yemen savaşında Suudi Koalisyonunu desteklemesinin nedenleri hakkında şu iddialarda bulundu: ‘Husiler füze saldırılarında Riyad’da bulunan Kral Halid Uluslararası Havaalanını da hedef aldılar. Bu havaalanından kalkan uçakları tehlikeye attılar ve Amerika hükümeti kendi halkını savunmakla görevlidir. Biz Suudileri destekliyoruz. Çünkü onlar bu tehlikeli füzeleri etkisiz hale getirmeye çalışıyorlar ve bu tamamen Amerika’nın ulusal çıkarları doğrultusundadır.’

ABD Kongresi kısa bir süre önce Trump hükümetinin Yemen savaşında Suudi ittifakına verdiği desteği sona erdirmesi çağrısında bulundu, ancak Trump bu kararı hemen veto ederek Yemen savaşında Suudileri desteklemeye kararlı olduğunu gösterdi.



Yeni yorum ekle