Trump'tan Suudi Kral'a: Sizi korumak için k.çımızı yırtıyoruz

Pt, 29/04/2019 - 21:40

ABD Başkanı Trump, Suudi Arabistan Kralı Selman'dan askeri desteğin sürmesi için daha fazla maddi destek istediğini açıkladı. Trump, "Kral'a 'Sizi korumak için k.çımızı yırtıyoruz' dedim" ifadelerini kullandı.

Welayet News - ABD Başkanı Donald Trump, askeri destek için Suudi Arabistan Kralı Selman’dan daha fazla para istediğini söyledi. Trump, telefon görüşmesinin ardından Suudi Arabistan’ın 500 milyon dolar ödediğini aktardı.

ABD Başkan Donald Trump, Wisconsin eyaletinde düzenlediği mitingde, ABD’li şirketlerden yaptığı alımlar nedeniyle Suudi Arabistan’ı destekçisi olamaya devam edeceklerini ve Riyad’ı “kaybetmek istemediğini” söyledi.

Telefonda görüştüğü Suudi Arabistan Kralı Selman’dan askeri destek sürmesi için daha fazla para istediğini aktaran Trump, “Kral’a ‘Sizi korumak için k.çımızı yırtıyoruz ve sizin çok paranız var’ dedim” ifadelerini kullandı.

Selman’a, Suudi Arabistan’ı korumak için yılda 4.5 milyar dolar harcadıklarını söylediğini ifade eden Trump, görüşmenin ardından Suudi Arabistan’ın 500 milyon dolar ödemeyi kabul ettiğini dile getirdi. 



Yeni yorum ekle