Bahreyn Halkı Suudi Zulmüne Sessiz Kalmadı

Pt, 29/04/2019 - 09:07

Bahreyn halkı düzenledikleri çeşitli protestolarla, Al-i Suud’un geçtiğimiz günlerde çok sayıda Arabistan vatandaşını idam etmesini kınadı.

Welayet News - Bahreyn Devrim Faaliyetlerini Denetim Komitesi yayınladığı raporda şu açıklamalarda bulundu: ’20-26 Nisan tarihleri arasında Saar, el-Musalla, Ebu Sabi ve el-Şahure kasabalarında ve Manama şehrinde Hicaz şehitlerinin idam edilmesine duyulan öfkeyi dile getirmek için beş protesto gösterisi düzenlendi.

Raporda yer alan açıklamalara göre, el-Senabes kasabasında da şehitlere olan vefayı göstermek için bir devrim toplantısı düzenlendi. Ebu Sabi ve el-Şahure kabaları da Suudi katliamının şehitlerine olan vefayı göstermek için halkın devrim gösterilerine şahit oldu.

Bu raporun başka bir bölümünde şu ifadeler yer aldı: ‘Al-i Halife uşakları Ebu Sabi kasabasının yerleşim bölgelerinde 23 eve baskın yaptı.

Bu süre zarfında Bahreynli devrimciler Al-i Halife ve Al-i Suud politikalarına olan itirazlarını göstermek için dört defa el-Hamle, el-Nüveyderat, Sitre Adası kasabası ve Ced Hafas şehri caddelerini kapattılar.

Protestocular aynı zamanda el-Nüveyderat, el-Meamir, el-Cefir, Ebu Sabi ve Ebu Guvve kasabalarında lastikleri yakarak, Al-i Suud’a ölüm sloganları attılar.

Şehit Salah Abbas’ın kabrinde Kur’an Hatim merasimi düzenlenmesi, Kerzekan ve Güney Sahle kasabası caddelerine Al-i Halife hapishanelerindeki Derbend esirlerinin resimlerinin asılması ve Nüveyderat, Alii, Ebu Sabi, Kerzakan ve el-Meamir kasabalarında da Hicaz Şehitlerine olan vefayı göstermek için duvarların yazılması bu süre içerisinde yapılan devrim faaliyetleri arasındaydı.



Yeni yorum ekle