Suudi Rejimin Cinayetleri İstanbul’da Protesto Edildi

Pt, 29/04/2019 - 08:10

Suudi rejimi tarafından çoğunluğu şii olan 37 vatandaşın idam edilmesini protesto etmek amacıyla sivil toplum kuruluşları tarafından Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde gösteriler düzenleniyor.

Welayet News - İstanbul’da dün saat 15:20 gibi 4 Levent Metro çıkışında başlayan protestoda polis yol boyu yürüyüşe izin vermeyince yol kenarindan 3’lü sira halinde devam edildi. Protestocular polisin engellemelerine Suuddan rüşvet mi yediniz diyerek tepki gösterdi. Polis protesto dövizlerine de izin vermeyince grup sadece sloganlarla yürüyüşüne devam etti.

Suudi rejimin işlediği cinayete sessiz kalmayan halk kararlı bir şekilde Suudi Konsolsoluğuna yürüdü.  Suudi katiller hesap verecek, Yemen’de çocuklar ölmesin pankartları taşıyan halk; Kahrolsun Amerika, Kahrolsun İsrail, Katil Suud hesap verecek şeklinde sloganlar attı.

Suudi rejimi, bu ülkede sosyal adalet ve eşitliğin gerçekleşmesini isteyen 37 masum sivili idam etti. İdam edilen 32 kişi, Suudi Arabistan'da sosyal adalet ve eşitliğin gerçekleşmesini sağlamaya çalışan Şii vatandaşlar, dini ilim öğrencileri ve aktivistlerden oluşmaktadır.



Yeni yorum ekle