Libya Müftüsü: Suudi Arabistan bozgunculuk yapıyor

Cu, 26/04/2019 - 17:35

Libya Müftüsü Şeyh Sadık el-Gıryani bir kez Hac veya Umre yapanların 2. defa yapmamaları ve Yemen'de insanları öldüren Suudi Arabistan'a para kazandırmamaları çağrısında bulundu.

Welayet News - İstanbul'da açıklama yapan Libya müftüsü, ''Arap yarımadasında komşular arasında devam eden savaşlardan elbette en çok çocuklar etkileniyor. Yemenli çocuklar da Suudi Arabistan'ın bombaları altında hem ölüm korkusuyla yaşıyor hem de açlık, hastalık gibi sorunlarla uğraşıyor. Öyle ki anneler, çocuklarının karınlarını doyurmak için onlara yaprak yediriyor.'' dedi.

Bu acı gerçekler ışığında Libya Müftüsü Şeyh Sadık el-Gıryani, Müslümanlara bir çağrı yaptı. El-Gıryani İslam alemine; "Bir kez Hac ve Umre yapan bir kere daha yapıp Yemen ve Libya'da Müslümanları öldüren, Sudan ve Cezayir'de ise öldürmek için hazırlık yapan Suudi Arabistan rejimine para vermesin. Allah'ın huzurunda ben bu sorumluluğu üstleniyorum." diye seslendi.

Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer bazı Arap ülkeleri ile kurduğu koalisyonla 26 Mart 2015'ten bu yana Yemen'e müdahale eden Suudi Arabistan ve müttefikleri, son dönemde de Libya'da uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) karşı saldırı başlatan ABD destekli General Halife Hafter'e bağlı güçleri desteklemekle suçlanıyor.



Yeni yorum ekle