Rusya: İran'la İlişkilerimiz ABD'ye Rağmen Gelişecek

Cu, 26/04/2019 - 11:18

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Amerika'nın İran aleyhindeki yaptırımlarına rağmen İran ve Rusya ilişkilerinin gelişeceğini söyledi.

Welayet News - Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, haftalık basın toplantısında İran, Venezuela gibi bir çok konuya değindi. Zaharova, ABD'nin İran'a yönelik petrol muafiyetini kaldırmasına temasla, Amerika'nın başına buyruk aldığı yaptırım kararının Rusya tarafından kabul edilmediğini ve bundan dolayı da İran'la ilişkileri geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Zaharova basın  toplantısında ayrıca Venezuela'da muhalif lider Juan Guiado'nun '1 Mayıs'ta ülke tarihinin en büyük gösterisini yapacağız' açıklamasını değerlendirdi. 

Zaharova, "Radikal muhalefet, farklı kamplardan göstericiler arasında çatışmalar yaşanmasını provoke etmek için yeni kitlesel eylem hazırlığı yapıyor. Venezuelalı sağduyulu siyasetçileri yalnızca barışçıl siyasi mücadele yöntemlerine bağlı kalmaya, provokasyona gelmemeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Zaharova, mevcut iktidarın görevden ayrılması için ABD'nin her türlü istikrarsızlık seçeneğine olumlu baktığının da altını çizdi.

Kendini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido, ülkedeki muhalifleri 1 Mayıs'ta sokağa çıkmaya çağırmıştı. Muhalif lider, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun görevi bırakması için düzenleyecekleri gösterilerin ülke tarihindeki en büyük eylemler olacağını söylemişti.



Yeni yorum ekle