Suriye’nin Bir Karışından Bile Vazgeçmiyoruz

Cu, 26/04/2019 - 10:39

Suriye Cumhurbaşkanlığı Siyasi Danışmanı, ülkesinin bir karış toprağından bile vazgeçmeyeceğini vurgulayarak, “İran ve Rusya’nın Suriye’deki koordinasyonu çok iyi” dedi.

Welayet News - Suriye Cumhurbaşkanlığı Siyasi Danışmanı Buseyna Şaban, el-Meyadin kanalına verdiği röportajda şu ifadelerde bulundu: ‘Suriye’nin bir karış toprağından bile vazgeçmiyoruz. Suriye halkı terörizme karşı savaşta sabırlı olduğu gibi, ekonomik sorunlarında da sabırlı olacaktır.

İran ve Rusya’nın Suriye’deki iş birliği çok iyidir, beşinci sütunun desteklediği şeyi dikkate almamak gerekir.

Rus ve İranlı kardeşler, Suriye krizinin çözümüne hizmet etme doğrultusunda Türkiye ile ilişkilerini kullanırlarsa bunu destekleriz.

Türkiye, İdlib eyaleti konusunda Astana anlaşmasına bağlı kalmadı.

Eğer Arap ülkelerinin Amerika’ya yardımı olmasaydı, Amerika şu an yaptığı işleri yapamazdı. Amerika’nın eylemleri daha tehlikeli bir şekilde bir gün kendisine dönecektir.

Bazı Araplar inzivada yaşıyorlar ve dünyanın Amerika trenini terk ettiğini anlayamıyorlar.’

Çin'in İpek Yolu projesinden bahseden Buseyna Şaban şunları söyledi: ‘Çin'in İpek Yolu zirvesine Suriye’yi davet etmesi çok önemli bir göstergedir. Bu davet Amerika’nın yaptırımları için çok önemli bir sorundur.

Eğer İpek Yolu Suriye, Irak ve İran’dan geçmezse, İpek Yolu olamaz.

Avrupa bu yol ve kemerin önemli bir parçası ve Çin, Latin Amerika’yı da dahil etmek istiyor. Eğer Araplar birlik olsalardı böyle bir projeye katılırlardı.’

Suriye Cumhurbaşkanlığı Siyasi Danışmanı Buseyna Şaban, Suriye’deki Rükban Kampı hakkında ise şu ifadelerde bulundu: ‘Amerika Rükban Kampındaki kadın ve çocukları tutukluyor ve el-Tanef bölgesindeki teröristleri koruyor.’



Yeni yorum ekle