Ensarullah üst düzey üyesi açısından Yemen ordusunun ilerlemesinin nedeni

Per, 25/04/2019 - 22:27

Yemen Ensarullah Hareketi Siyasi Büro üyesi, ülkesinin çeşitli bölgelerinde ordu güçleri ile halk komitelerinin şu anki ilerlemelerinin sırrını izah etti. 

Welayet News - Al Alam haber kanalına konuşan Muhammed el-Bahiti, ülkesinin çeşitli bölgelerinde ordu güçleri ile halk komitelerinin kaydettiği ilerlemelerin nedeni hakkındaki bir soru üzerine, “söz konusu ilerlemeninin bu gölgelerde özellikle de mütecaviz güçlerin işgal ettiği bölgelerdeki halkın basireti ve bilinci sayesinde kaydeldiğini ve bizimle işbirliği halinde olduklarını” söyledi. 
El-Bahiti, devamla şu açıklamalarda bulundu: “Bu basiret ve bilinç, şu anda savaş meydanında gelişmelerin seyrini lehimize değiştiren faktörlerden biridir. Mütecavizlerin işgal ettiği bölgelerdeki Yemenli vatandaşlar bu işgalcilik yüzünden büyük acılar ve meşakkatler yaşadılar. Onlar bugün Sana’daki Ulusal Kurtuluş Hükümeti’nin kontrol ettiği bölgelerin durumu ile işgalcilerin kontrol ettiği bölgelerin durumunu karşılaştırıyorlar. 

Askeri çatışmaların gidişatı, Yemen ordu güçleriyle halk komitelerinin lehinedir ve bu günkü başarı, düşmandan alınan askeri mevzilerin sayısı açısından oldukça kapsamlı bir başarıdır. 
İşgalcilerin safında savaşan ve düşmana uşaklık yapanlar bugün haksız tarafta durduklarını anlamış bulunuyorlar ve geçmişte aldanmış olabilirler ama bugün bu gerçeğin farkına varmış ve moralleri zayıflamıştır”. 
Welayet News



Yeni yorum ekle