Golan, Suriye'nin Kollarına Geri Dönecek

Per, 25/04/2019 - 10:04

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Suriye düşmanlarının çabalarının etkisiz olduğunu belirterek, “Golan, Suriye'nin kollarına geri dönecektir” dedi.

Welayet News - Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat Şam’da düzenlenen ekonomi zirvesinde konuştu ve iş adamları ve yatırımcılardan Suriye’nin yeniden yapılandırılmasına ortak olmalarını istedi.

Faysal Mikdat şu ifadelerde bulundu: ‘Bu toplantı, hiçbir zaman Arap konularına yardım elini çekmeyen ve terörizme ve onun destekçilerine karşı savaşın son günlerini yaşayan Şam’da çok doğru bir zamanda ve mekânda düzenlenmiştir.

Suriye krizine yönelik herhangi bir siyasi çözüm Suriyeliler tarafından yapılmalıdır ve egemenlik ve bağımsızlıktan vazgeçilerek sağlanan bir çözüm akıllıca değildir. Suriye, düşmanlarına askeri yoldan ulaşamadıklarını siyasi yollarla vermeyecektir. Ekonomik savaş, tek taraflı baskıcı eylemler, meşruiyet ve uluslararası yasalara muhalefet olmak üzere Suriye’ye karşı savaş sona ermemiştir.

Ekonomik savaş, Suriye karşıtı batılı ülkelerin insanlık dışı yöntemleri kullandığı bir savaştır. Arap dünyası petrol denizinde yüzerken nasıl olur da Suriyeliler petrol istasyonlarında sıra bekleyebilir ve Suriyeli çocuklar Batı’nın yaptırımları ve Amerika’nın dayatmaları sonucunda ölebilir?

Amerika ve İsrail hakimiyetlerini yaymak için bizi kuşatma, ekonomimizi zayıflatma ve hepimizi öldürme doğrultusunda ilerliyor ve bunu görmeyen gerçekten de kördür. Milletimiz, dünyanın ve Birleşmiş Milletler ’in gözü önünde suç işleyen düşmanları affetmeyecektir. Kudüs ve Golan, küllerinden doğan Arap milletiyle birlikte, toprağı ve insanları özgürleştirmeye istekli ve kararlı olan Suriye'nin kucağına geri dönecektir.’



Yeni yorum ekle