İsrail askerleri gözleri bağlı, elleri kelepçeli Filistinliyi vurdu

Çar, 24/04/2019 - 18:10

İsrail askerleri, kendilerine taş attığı gerekçesiyle ellerini kelepçeleyip ve gözlerini bağladıkları silahsız bir genci, kaçmaya çalışınca bacaklarından vurdu. Gencin babası, "Gözleri bağlı bir çocuğa sadece hasta biri ateş açar" tepkisini gösterdi.

Welayet News - İsrail askerlerinin, gözaltına alınmaktan kaçmaya çalışan Filistinli bir genci elleri kelepçeli ve gözleri bağlı olmasına rağmen vurduğu ortaya çıktı. 16 yaşındaki Filistinli Usame Hajahjeh’in iki bacağından da vurulduğu belirtiliyor.

İşgal altındaki Batı Şeria’nın Beytüllahim kentinde geçen hafta yaşandığı belirtilen olay, bir grup genç bir cenaze çıkışında evlerine giderken yaşandı. İsrail ordusu gençlerin yolda karşılaştıkları askerlere taş attığını belirtirken, sosyal medyada yayılan görüntülerde Usame Hajahjeh’in bu sırada ellerinin kelepçelenip gözlerinin bağlandığı belirtiliyor. Hajahjeh refleks olarak kaçmaya çalışıyor ve iki dizinin üzerinden ateş açılarak vuruluyor.

Usame Hajahjeh’in hastanedeki tedavisi ise sürüyor. Gencin durumunun kritik olduğu, kurşunlardan birinin bir ana damara isabet ettiği belirtiliyor. Baba Ali Hajahjeh ise Filistin basınına demecinde, bir askerin olaydan sonra oğluna yardım ettiğini söyleyip “Ama gözleri bağlı bir çocuğa sadece hasta biri ateş açar” tepkisini gösterdi. 



Yeni yorum ekle