İran Halkı ABD'ye Asla Diz Çökmeyecektir

Çar, 24/04/2019 - 15:23

İran'ın petrol ihracatını sıfırlama kararı alan ABD'ye İslam İnkılabı Rehberi kesin bir yanıt verdi. İmam Hamanei, "istediğimiz ve ihtiyaç duyduğumuz kadar petrol satarız" beyanatında bulundu.

Welayet News - İşçi ve emekçi haftası dolayısıyla ülkenin dört bir köşesinden gelen işçiler bugün Tahran'da Rahmetli İmam Humeyni Hüseyniyesi'nde İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei ile görüştüler.
 
ABD'nin İran petrol yaptırımlarından muaf tutulan 8 ülkeye yeni muafiyet hakkı verilmemesi kararına ilişkin İslam İnkılabı Rehberi, “Birincisi, onların çabaları hiçbir sonuca varmayacak .İstediğimiz ve ihtiyaç duyduğumuz  kadar petrol ihraç ederiz. Onla (petrol ihracatı konusunda) tüm yolları kapattıklarını sanıyorlar. Ancak aktif olan İran halkı ve tedbirli yetkililer tüm engelleri açacaktır." dedi.
 
İmam Hamanei sözlerine şöyle devam etti:
 
"İkincisi bu duşmanlık tepkisiz kalmayacak ve düşmana gereken yanıt verilecektir. İran halkı düşmanlığın karşısında sessiz kalan bir millet değildir. Üçüncüsü, petrol satışına ne kadar az bağlı olursak, o kadar da kıymetini biliriz. Bu bizim için daha iyi olur."
 
Düşmanın dünya çapında adaleti haykıran İran’a karşı farklı komplolar düzenlediğini ve defaatle başarısız kaldığını hatırlatan İslam İnkılabı Rehberi, "Onlar şimdi de çeşitli ekonomik meselelerle uğraşıyor ve İran halkını dize çökertmek istediğini öne sürüyorlar." ifadesini kullandı.
 
ABD'li yetkililere seslenen İslam İnkılabı Rehberi, İran halkının onların önünde diz çökmeyeceğinin altını çizdi.
 
İmam Hamanei, İran halkı ve ülke yetkililerinin gayret ve çabasıyla birçok sorun ve çıkmazın aşılacağını vurguladı.



Yeni yorum ekle