Yaptırımların Faydası Olmayacak

Çar, 24/04/2019 - 10:07

Irak Ulusal Devleti Bilgelik Hareketi Başkanı, Amerikalı bir yetkili ile yaptığı görüşmede, halkları aç bırakma siyasetinin faydasız olduğunu ifade etti.

Welayet News - Onarım ve İmar Koalisyonu Başkanı Seyyid Ammar el-Hekim, dün Bağdat'ta Amerikan Konsolosluğu maslahatgüzarıyla yaptığı görüşmede, "Halkları aç bırakma ve ekonomik yaptırım uygulama siyaseti faydasızdır." dedi.

İki taraf bu görüşmede, Irak ve bölgedeki siyasi gelişmeleri, ikili ilişkileri ve karşılıklı çıkarlar doğrultusunda ilişkileri güçlendirmenin yollarını konuştular.

El-Hekim bu toplantıda, Irak'ın ulusal çıkarlarının ve Irak halkının çıkarlarının herkesle temas halinde olunması gerektiğini vurguladı.

Irak Ulusal Devleti Bilgelik Hareketi Başkanı, anlaşmazlıkların çözümü için ekonomik yaptırımlar ve halkları aç bırakma siyasetinin yürütülemiyeceği ve anlaşmazlıkları çözmenin en iyi yolunun diyalog olduğunu belirtti.

Beyaz Saray Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İran petrol müşterilerinin, ABD yaptırımlarından tek taraflı muafiyetinin iki haftadan kısa bir süre içinde sona ereceğini ve yenilenmiyeceğini bildirdi.



Yeni yorum ekle