Amerika'nın İran'a Yönelik Ambargosuna Arabistan Desteği

Çar, 24/04/2019 - 09:57

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, Suudi kralının ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo tarafından İran'ın petrol ihracatına yönelik yaptırımlara ilişkin açıklamalarını memnuniyetle karşıladığını bildirdi. 

Welayet News - Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansının bildirdiğine göre, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı İbrahim el-Assaf; "Suudi Arabistan krallığı, ABD'nin attığı adımı tamamen destekliyor ve bu adım, İran rejimini istikrarı bozacak politikalarını durdurmaya zorlamak için gerekli bir adımdır. Krallık, İran rejimini terörizmin destekçisi olarak görüyor. İran rejimi, uluslararası hukukun ilkelerinden bağımsız olarak bu tehlikeli politikaları uygulamak için devlet kaynaklarını kullanıyor." açıklama ve iddialarında bulundu. 

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı İbrahim el-Assaf, İran konusunda ithamlarına devam ederek şöyle dedi: "Suudi Krallığı, İran rejimini uluslararası hukuk ilkelerine uymaya zorlamak ve birçok ülkede kaos ve yıkıma yol açtığı, diğer ülkelerin içişlerine açık müdahaleyi durdurmak için uluslararası çabaların devam etmesinin gerekliliğini vurgulamaktadır." 

El-Assaf ayrıca, Suudi Arabistan'ın enerji ve petrol bakanı Halid el-Falih'in, Suudi Arabistan'ın petrol piyasalarındaki istikrarı sağlama için çaba harcayacakları ve ABD'nin İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı düşmanca politikalar izlemesi neticesinde oluşacak yaptırım eksikliğini telafi etmeye çalışacakları yönündeki açıklamalarını doğrudu. 



Yeni yorum ekle