Filistin: ABD'nin ''Yüzyılın Anlaşması''nı Uygulamasına İzin Vermeyeceğiz

Sa, 23/04/2019 - 11:08

Filistin Başbakan Yardımcısı ve Enformasyon Bakanı Nebil Eburdine, Amerikan "Yüzyılın Anlaşması"nın uygulanmasına müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Welayet News - Bugün Kuveyt'te gazetecilere açıklama yapan Filistin Enformasyon Bakanı, Filistin meselesinin günümüzde büyük tehlikelerle karşı karşıya kaldığına işaretle, Arap ve uluslararası arenada buna karşı daha fazla çaba ve gayret gerektiğini vurgulayarak, ABD'nin Yüzyılın Anlaşması denen projesine karşı birlik olmaları gerektiğinin altını çizdi.

Filistin Enformasyon Bakanı, Filistin topraklarından bir zerrenin bile koparılmasını kabul etmeyeceklerini kaydetti.

Öte yandan Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Salah El-Berdevil, “Yüzyılın Anlaşması” projesine karşı faaliyetleri çatısı altıda ulusal bir platform oluşturmak istediklerini söyledi.

Salah El-Berdevil, bölünmüşlük halinin sona ermesinin, birlik ve bütünlüğün sağlanmasının, söz konusu projeye karşı koymanın en önemli unsurlarından olduğunu ifade etti.

Berdevil dün akşam  El-Aksa kanalında yayınlanan söyleşide, Trump’ın planına karşı koymak için ulusal bir müessese kurulacağını ve çeşitli kolları olacağını bildirdi.

Yüzyılın Anlaşması projesinin büyük bölümünün hayata geçirildiğini kaydeden El-Berdevil, geri kalanının da uygulanmak üzere olduğunu belirtti.



Yeni yorum ekle