Ensarullah Lideri: ABD Yemen’e karşı savaşın ve bölgedeki olayların sürmesini istiyor

Sa, 23/04/2019 - 10:16

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri, Amerika’nın Yemen’e karşı savaşın ve bölgedeki olayların sürmesini istediğini vurguladı.

Welayet News - Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Abdülmelik Husi, el-Mesire kanalına verdiği röportajda, Amerika’nın bölgedeki olaylardan ekonomik olarak yararlandığını söyledi.

Abdülmelik Husi şu ifadelerde bulundu: ‘Amerika, bölgedeki ve Yemen’deki olayların devam etmesini istiyor ve bu ülke, kendi komplolarını uygulayan rejimlere siyasi koruma sağlıyor.

Özgürlük ve bağımsızlığın gerçekleşmesi konusundaki ısrarımız ve Amerika’ya bağımlılıktan tamamen kurtulmanın sağlanması ve Siyonist düşman ile mücadele etme gücü konusundaki vizyonumuz bizim için çok nettir.

Eğer Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen'de ABD ve İsrail’in planlarını uygulayabilirlerse, diğer Arap ve İslam ülkelerinde de aynısını yapacaklardır.

Birleşmiş Milletler'e limanlarla ilgili ilk adımları atmalarını önerdik, ancak Birleşmiş Milletler diğer tarafın inadı sebebiyle zorda kalmamak için bu adımları geciktiriyor.

Şimdi İsveç anlaşmasının ilk adımını atma ve limanlar konusunda anlaşmaya varma için fırsat var ve Birleşik Arap Emirlikleri güçleri ve bazı hainler bazı bölgelerden geri çekilmelidir.

Karşı tarafa mahkumların sözleşmesini uygulamaya hazır olduğumuzu söyledik, ancak onlar bu konuyu asla dikkate almadılar.

Beşinci yılına giren direniş, Yemen halkı için zafer ve işgalciler için yenilgi anlamına gelmektedir. Halkın, işgalin beşinci yılına girmesi münasebetiyle düzenlenen protestolara gösterdiği yoğun katılım, Yemenlilerin cesaretini ve direnişini göstermektedir.

İşgalci Suudi koalisyonuna bağlı ülkeler çıkmaza girmiştir.’



Yeni yorum ekle