Kur'an ve Ehl-i Beyt Merkezinde Hz. Mehdi (a.f)'ın Viladeti Coşkuyla Kutlandı

Pt, 22/04/2019 - 16:49

İmam Mehdi’nin mübarek doğum günü münasebetiyle  Offenbach Kur’an ve Ehl-i Beyt Merkezi bir kutlama toplantısı düzenledi. 

Welayet News - Hollanda ve Almanya şehirlerinden yüzlerce Ehl-i Beyt dostunun katıldığı toplanıtda İmam Mehdi (a.f) ve intizar inancı temelinde konuşmalar, şiirlerler, sunumlar ve Sinevizyonlarla intizar inancının farklı boyutları ele alındı.
Kur'an tilavetinden sonra Den Haag Kur’an ve Ehl-i Beyt Merkezinden Şems ve Offenbach Merkezinden Kevser Şimşek hanımefendi makalesini sundu. 
Konuşmalarda intizarın müminler üzerine nasıl bir sorumluluk getirdiği konu edildi. 

Daha sonra kürsüye davet edilen Kur'an ve Ehl-i Beyt Osterholz Merkezinden İbrahim Çakar Hoca konuşmasında İslam aleminde ve dünyanın değişik bölgelerinde sömürü, işgal, zulüm ve adaletsizlik karşısında zuhuru bekleyenlerin asla duyarsız kalmamaları gerektiğini vurguladı. İbrahim Hoca, Resuli Ekrem Hz. Muhammed (s.a.a)'den nakledilen bir hadiste, Zuhuru beklemenin en faziletli ve değerli bir amel olarak muarrefi edildiğini, belirtti. Sözkonusu bekleyişin, bir amel olduğunu, amelin de hareket ve çaba sarf etmek olduğuna vurgu yapan İbrahim Hoca, pasiv durmak ve toplumsal sorunlar karşısında sessiz kalma zikredilen hadise ters düştüğünü söyledi.

İbrahim Hoca, insan nasıl ki, kendisine gelecek olan değerli bir misafir için hazırlık yapması gerekiyorsa, aynı şekilde İmamı Zaman'ın geleceği ve zuhuru için de hazırlık ve çaba sarfetmesi gerektiğini söyledi. 

Yunus Çakar ise  makaleisni almanca diliyle sundu, genç konuşmacı günümüzde mücadelenin kültürel boyutunu ele alarak İmam Hamanei’nin yumuşak savaş konsepitinin açıklmasını yaptı.

Offenbach Merkezinden gençler kolunun genç kadınları İmam Mehdi’nin evrensel inkılabında kadınların aktif rolünü konu ederek bunun haberini veren bir kaç hadisi yorumladılar.

Hüccetülislam Seyyid Musevi ise konuşmasında intizsarın manevi boyutunu ele aldı. Kapanış konuşması El Mustafa Üniversitesinin müdürlerinden Hücetül İslam Ali Alizade tarafından yapıldı. Alizade intizarın hazırlık olduğunu söylerek mümin insanların her daim her yönden İmam Mehdinin zuhuruna hazır olmaları gerektiğinin altını çizdi. Mühterem konuşmacı Kur’an ve ehli Beyt merkezinin Avrupadaki çalışmalrını takdir ederek Avurpada mehdevi ve velayet inancını sürdüren Ehli Beyt dostlarına teşekkürde bulunarak Merhum Muahmmed Avcı hocanın bu yolda yıllarca verdigi mücadeleyi hatırlattı ve merhumun mübarek emanetine sahip çıkmayı bir görev olarak nitelendirdi. 
Toplantıda Merhum Avci Hocanın İmam Mehdi hakkındaki konuşması videosu gösterildi.

Welayet News

 



Yeni yorum ekle