CHP, Süleyman Soylu'nun istifasını istedi

Pa, 21/04/2019 - 20:08

Valilere 'CHP il başkanlarını şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin' talimatı vererek saldırılara zemin hazırlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun CHP tarafından istifası istendi.

Welayet News - CHP Liderine yapılan saldırının ardında CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Valilere 'CHP il başkanlarını şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin' talimatı vererek saldırıların zeminini hazırlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasını istedi.

'CENAZE NAMAZINDA DAHİ BİZİ TACİZ ETTİLER'

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı sırasında bölgede çok sayıda güvenlik görevlisi olmasına karşın saldırıya seyirci kalındığını savunan Kaya, “Hiçbiri bizi korumaya yönelik adım atmadı. Emniyet Genel Müdürü vardı. Ankara İl Emniyet Müdürü de vardı. Cenaze namazında dahi bizi taciz ettiler. ‘Bay Kemal' buraya niye geldin diye bağırıyorlardı. Bu işi yapanlar bu köyden, Çubuktan değil. Tamamen organize. İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir. Kendi tedbirini alamayan bir jandarma ve emniyet var. Sokakta masum eylemlere gaz sıkanlar nerede?” dedi.

"SOYLU DERHAL İSTİFA ETMELİDİR"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak Parti Genel Merkezinde yaptığı açıklamada, Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı'nın daha önce sarf etmiş olduğu sözler de dikkate alınarak mutlaka ve derhal istifa etmesigerektiğini belirtti.

'SOSYAL MEDYADA DA İSTİFASI İSTENDİ' 

Öte yandan CHP'lileri saker cenazelerinde protokole alınmaması için valiliklere talimay veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun provakatif sözleri saldıdırının ardındanbir kez daha akıllara geldi:

"Valilere müsteşarımız üzerinden böyle bir talimat gönderdim: 'CHP il başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin' dedim. Onların gideceği bir adres var, o adresi de onlara göstereceğiz. Onların gideceği adres şurasıdır: PKK örgüt mensuplarının cenazeleri var. Biz onları çok kısıtlı kaldırttırıyoruz. O leşleri… Onlara bir kişilik kontenjan ayıracağız. Sandıkta beraberlerse cenazede de olacaklar."

CHP Lideri Kılıçdaroğluna saldırının ardından Süleyman Soylu'nun bu sözlerini hatırlayan yurttaşlar, sosyal medyada '#Soyluİstifa' etiketiyle İçişleri Bakanının istifasını istedi.



Yeni yorum ekle