Arabistanlı aktivist, Kaşıkçı olayı tekrarlanır diye Suudi elçiliğin çağrısını reddetti

Pa, 21/04/2019 - 14:19

Washington’daki Suud elçisi tarafından elçiliğe davet edilen Arabistan insan hakları aktivisti bu daveti reddetti. 

Welayet News - Suudi Arabistan’ın Washington’daki elçisi Rima Binti Bender geçtiğimiz günlerde, Amerika’ya sığınan Arabistanlı insan hakları aktivisti Menal Şerif’i görüşmek için elçiliğe gelmesini istemişti. 

Arabi 21 haber sitesine göre, şimdiye kadar Suudi Arabistan’da kadın haklarını savunduğu için birçok ödül alan Menal Şerif, bir video yayınlayarak bu çağrıyı olumlu karşıladığını ve önemli bir değişim noktası olarak gördüğünü söyledi. 

Şerif, yayımladığı bu videoda, Suudi elçisiyle yapacağı görüşmede birçok talebi dile getireceğini belirterek, Arabistanlı kadın aktivistlerin ve bütün ifade özgürlüğü tutsaklarının serbest bırakılmasının bu taleplerden biri olduğunu söyledi. 

Şerif, ayrıca, tutsakların ailelerinin seyahat yasağının kaldırılmasını da isteyeceğini belirtti.  
Ancak bu Arabistanlı insan hakları aktivisti görüşmenin elçilik dışında yapılmasını şart koştu ve Suudi Arabistan’ın Washington’daki elçilik binasında yapılacak bir görüşmeyi kabul etmeyeceğini vurguladı. 

Menal Şerif, bundan önce Eylül 2017’de, Kaşıkçı’nın cinayetinde önemli bir rolü olduğu söylenen Suudi Kraliyet Divanı eski danışmanı Suud el-Kahtani’nin, kendisini Arabistan’a geri getirmek için çaba gösterdiğini söylemişti. 

Suudi Arabistan’ın İstanbul’daki konsolosluğunda Cemal Kaşıkçı’nın katledilmesinden sonra, diğer ülkelerdeki Arabistanlı insan hakları aktivistlerinin bir çoğu bu ülkenin diplomatik merkezlerine gitmekten çekiniyor.   

Welayet News      

 



Yeni yorum ekle