Son 72 Saat, Suudi Koalisyon İçin Cehennem Oldu

Cu, 19/04/2019 - 10:15

Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin resmi sözcüsü, Yemen ordusunun Yemen Yüksek Siyasi Konseyi lideri Salih el-Semad'ın şehadet yıldönümüyle aynı zamanda kazandığı başarıları belirterek, bu operasyonlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Welayet News - Yemen Silahlı Kuvvetler sözcüsü Yahya es-Seri yaptığı açıklamada; "Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri, Salih el-Semad'ın şehit oluşunun ilk yıldönümünü tüm cephelerde başarılı zaferler kazanarak onurlandırdı." dedi. 

Saba haber merkezinin bildirdiğine göre Yahya es-Seri; "Son 72 saat, Suudi koalisyon paralı askeri için cehennem oldu ve çok sayıda can, maddi ve teçhizat kaybı yaşadılar.” diye belirtti. 

Yahya es-Seri açıklamasının devamında; "Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri, el-Beyda ilindeki Zeynaim bölgesindeki koalisyon mevzilerine karşı başarılı operasyonlar gerçekleştirdi. Bu operasyonlar sayesinde, Helmus'ın stratejik yerlerinin tamamen ele geçirmeyi ve 20'den fazla Suudi mevzisini de temizlemeyi başardılar." dedi. 

Yahya es-Seri; "Operasyon sırasında, bu bölgenin toplam 12 kilometrekare alanının güvenliği sağlandı. Bu operasyonla onlarca koalisyon paralı askeri öldürüldü veya yaralandı ve büyük miktarda silah ve teçhizat ganimet olarak alındı." açıklamasında bulundu. 

Yemen Ordusu ve Halk Komitelerinin ayrıca El-Cevf eyaletinin "Hab ve el-Şaf" bölgesindeki operasyonlarında, koalisyon ordusuna ait 6 askeri arac yok edildi ve birçok paralı asker öldürüldü ve yaralandı.



Yeni yorum ekle