Terör Örgütü El Nusra'nın ABD ile İşbirliği

Cu, 19/04/2019 - 10:05

Tahrir el-Şam terörist unsurları, ABD'nin Suriye'ye yönelik yaptırımlarına destek vererek, petrol ürünlerinin Suriye hükümetinin kontrolü altındaki bölgelere girmesini engellemek için geçiş yerlerinde denetimini artırdı.

Welayet News - El-Nusra terörist cephesi ve Tahrir el-Şam terörist cephesinin oluşturduğu Hey'et Tahrir el-Şam (HTŞ) terörist grubu, Halep'in güneyindeki el-Eis geçiş güzergahındaki kontrolünü arttırdı.

Ray el-Yevm haber merkezinin bildirdiğine göre, Tahrir el-Şam, geçiş güzergahının kontrolünü arttırarak, bu bölgeden Suriye hükümetinin kontrolü altındaki bölgelere petrol girmesini önlemeyi amaçlıyor.

Şam'ın denetimi altındaki bölgeler ABD tarafından muhasara altına alındı ve Suriye'ye yönelik petrol yaptırımları nedeniyle ülkede yakıt ve petrol ürünlerinin tedariki iyi durumda değil. Ray el-Yevm'in bildirdiğine göre, özellikle Şam olmak üzere Suriye şehirlerindeki benzin istasyonlarında uzun kuyrukların olması normal bir durum hâline geldi.

Tahrir el-Şam'a bağlı Eba haber ajansı, bu terörist grubu öğelerinin el-Eis geçiş güzergahındaki kontrolünü arttırdığını açıkladı.

Suriye’deki el-Watan gazetesi, Suriye petrol bakanlığının 15 Ekim’den bu yana Suriye sularına hiçbir petrol tankerinin girmediğini bildirdi.

El-Watan'a göre, Suriye'nin yaklaşık 4 buçuk milyon litre benzine, 6 milyon litre mazota ve bin 200 ton gaza ihtiyacı var.

Habere göre, Suriye’deki akaryakıt krizinin en büyük sebebi, en son 25 Mart’ta gerçekleşen ABD’nin ülkeye karşı yaptırımları gibi bir çok sebep bulunuyor.  

Suriye'de ham petrol üretimi iç tüketim için yeterli olmuyor. Suriye'deki ham petrol üretimi şu anda 24.000 varile ulaşırken, ülkenin 136.000 varil petrole ihtiyacı var.



Yeni yorum ekle