Hizbullah: Direniş ABD'ye Teslim Olmayacaktır

Cu, 19/04/2019 - 09:40

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı, Lübnan’daki mültecilerin Amerika’nın ve batının bir şantaj malzemesi haline geldiğini belirterek, “Washington Suriye’de siyasi bir çözüme engel oldu çünkü mevcut güç dengesi kendi çıkarlarına uygun değildi” dedi.

Welayet News - Suriye’deki El-Alam Kanalı’nın Direktörü Hüseyin Murteza’nın “Suriye’deki psikolojik savaşın dersleri” isimli kitabının imza merasiminde konuşan Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım şu ifadelerde bulundu: ‘Amerika ekonomik savaşla direniş eksenine diz çöktürmeye çalışıyor ama direniş devam edecek ve teslim olmayacaktır.

Amerika, hiç kimsenin bağımsız olma ve Amerika’dan bağımsız bir iş yapabilme kabiliyetine sahip olmaması için yeni Ortadoğu oluşturmaya çalışıyor.

Amerika’nın Suriye’ye karşı savaşı, bölgedeki İsrail projesinin ve dünyadaki Amerikan liderlerinin tek yanlılığının bir parçasıdır; bu iki hedef Amerika’yı Suriye’yi kendi çıkarları için (yani Amerika’nın çıkarları için) yıkmaya itmiştir. Amerika bugün, Suriye'de çözüme ulaşılmasını askıya aldı. Çünkü güç dengesi kendi çıkarları doğrultusunda değildi; Washington ( Suriye konusunda) yorgunluk ve değişim olasılığına güveniyor ancak bütün bunlar, zafer ve direniş gerçeğinin kıracağı hayallerden başka bir şey değildir.

Lübnan’daki mülteciler, Amerika ve batının şantaj malzemesidir ve onlar savaş yenilgilerini telafi etmek için bunlardan yararlanmak istiyorlar. Onlar, Suriye hükümetinin bulunduğu bölgelerde güvenlik ve huzur yok diyebilmek için mültecilerin Suriye’ye dönmesini istemiyorlar. Onlar mültecileri, kendi menfaatleri doğrultusundaki çözüm yollarında kullanmak istiyorlar ve bu çok tehlikeli bir durum.

Onlar ekonomik yaptırımlarla, bize ve direniş cephesine diz çöktürmek istiyorlar ama biz teslim olmayacağız . Direniş ve Lübnan’ın inşası doğrultusunda yapılan çalışmalar devam edecektir. İran Devrim Muhafızlarına karşı yapılan yaptırımlar, bir konuma ve onura sahip olan bağımsız bir ülkenin tercihlerine yapılan açık bir saldırıdır.

Bir çatışma halinde olduğumuzu biliyoruz ve hiçbir zaman savaştan kurtulduğumuzu garanti etmiyoruz; her savaşın devamında, ikinci bir savaş vardır. 2000 yılında “elhamdülillah İsrail bölgeyi terk etti, silahlarınızı toplayacak mısınız?” dediler. “Hayır, gelecekteki savaşa hazır olacağız” dedik. Daha sonra  2006 yılında ve 2006 yılından sonra yeterli olup olmadığını sordular. “Hayır, İsrail burada olduğu sürece onunla mücadele edeceğiz, İsrail’in bölgemize hakim olma amacı bulunduğu sürece onun karşısında duracağız, onların istediği gibi değil, özgür ve onurlu bir şekilde yaşamak bizim hakkımızdır. Allah’ın izni ile her zaferden sonra yeni bir zafer daha gelecektir” dedik.’

Hüseyin Mürteza, Şeyh Naim Kasım’a ve merasime katılanlara teşekkür etti ve yine Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn’ın tebrik mektubundan dolayı şükranlarını sundu. Hüseyin Mürteza şunları söyledi: ‘Suriye’deki savaş ilk aşamada medyatikti. Bu nedenle sosyal ağlarda ve internet sitelerinde aynı şekilde onunla mücadele edilmeliydi. Ilık savaş toplum için daha tehlikelidir. Çünkü düşman, Suriye, Lübnan ve direnişi kucaklayan bütün ülkelerdeki direniş ekseninin dayanışmasını zayıflatmak için ayrımcılık ve tefrika eylemlerine başlıyor.’

Öte yandan bu merasime, İran kültür danışmanı Muhammed Mehdi Şeriatmedar, Hizbullah medyasının üyelerinden Muhammed Anif, Hizbullah Merkez Konseyi üyesi Hüseyin Ghabris ve çok sayıda kişi katıldı.



Yeni yorum ekle