El-Husi: Trump Terörizmi Desteklediğini Gösterdi

Cu, 19/04/2019 - 09:33

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Üyesi, Amerika Başkan Donald Trump’ın, kongrenin Yemen konusundaki son planını veto etmesinin Amerika hükümetinin terörizmi desteklediğini ve koruduğunu kanıtladığını söyledi.

Welayet News - Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Üyesi Muhammed Ali Husi şu ifadelerde bulundu: ‘Amerika Kongresinin Yemen’e düzenlenen saldırıların sonlandırılmasını destekleyen planının bu ülkenin Başkanı Donald Trump tarafından veto edilmesi, Yemen’deki savaşın bir iç savaş değil, yabancı bir saldırı olduğunu göstermektedir.

Trump’ın vetosu, Amerika hükümetinin terörizmle mücadele ettiği yönündeki iddiasının aksine, bu hükümetin terörizmi desteklediğini ve koruduğunu ortaya koymaktadır.’

Amerika Başkanı Donlad Trump Salı günü, kongrenin Amerika Birleşik Devletlerinin Yemen’deki işgalci Suudi koalisyonuna olan desteğini kesmesi hakkındaki kararını veto etti. Bu, Trump’ın kongrenin Amerika’nın Yemen savaşından çıkması yönündeki kararına bu yıl içinde karşı çıkmasının ikincisidir.

Beyaz Saray Senato Meclisi’ne bir bildiri yayınlayarak şu açıklamalarda bulundu: ‘Trump, kongrenin kararını gereksiz gördü ve bu kararın Amerika’nın dış politikasına olumsuz etkileri olacağını düşünüyor.’

Bu kararda Trump hükümetinden, 30 gün içerisinde Yemen’de savaş halinde olan Suudi koalisyonuna verdiği tüm askeri ve lojistik destekleri sonlandırması istenmişti. Bu karar bu ay, 175 red oyuna karşı 247 evet oyuyla Amerika Meclisi tarafından onaylanmıştı. Bu karar Senatoda da 46 red oyuna karşı 54 evet oyuyla onaylanmıştı.



Yeni yorum ekle