Kudüs Müftüsü: Filistin halkı Yüzyılın Anlaşmasını Kabul Etmiyor

Cu, 19/04/2019 - 09:29

Kudüs Müftüsü, Filistinlilerin Yüzyılın Anlaşmasını kabul etmeyeceğini vurguladı.

Welayet News - Kudüs Müftüsü Şeyh Muhammed Ahmed Hüseyin, Filistinlilerin Yüzyılın Anlaşmasını kabul etmeyeceklerini ve anlaşmanın akıbetinin başarısızlık olduğunu söyledi.

Şeyh Muhammed Hüseyin şu ifadelerde bulundu: ‘Biz, Amerika Başkanı Donald Trump’ın Suriye’nin Golan tepeleri ve Kudüs hakkındaki kararını kınıyoruz.

Trump, dünya sanki kendi çiftliğiymiş gibi davranıyor.’

İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili bir kaynak Çarşamba günü Reuters Habere, Donald Trump’ın damadı Jared Kouchner’in, Ramazan ayından sonra ve Binyamin Netanyahu’nun beşinci döneminin başlamasının ardından Yüzyılın Anlaşması olarak adlandırılan planın açıklanacağını belirttiğini söyledi.

Amerika tarafından, Filistinliler ve Siyonistler arasındaki çatışmayı sona erdirmek için gündeme geldiği iddia edilen Yüzyılın Anlaşması olarak adlandırılan plan, (istatistiklere göre sayıları 6 milyon olan) Filistinli mültecilerin vatanlarına dönmesini tamimiyle ortadan kaldırmayı ve onları alternatif bir vatana yerleştirmeyi amaçlamaktadır. Amerika Başkanı tarafından Kudüs’ün resmi olarak Siyonist Rejimin başkenti tanınması ve bu rejimin büyükelçiliğinin Tel Aviv’den Kudüs’e taşınması da bu doğrultuda gerçekleştirilmiştir.



Yeni yorum ekle