İran'ın Meşhed kentinde İslam dünyası öğrenci seferberlik üssü açıldı

Per, 18/04/2019 - 09:03

Lübnan, Filistin, Suriye, Irak ve Afganistan ülkelerinin öğrencilerinden oluşan İslam dünyası öğrenci seferberlik üssü İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’na destek vermek üzere İran’ın kuzeydoğusunda yer alan kutsal Meşhed kentinde hizmete girdi.

Welayet News - IRNA’nın haberine göre, Rezevi Horasan eyaleti İmam Rıza -s- ordusu komutanı General Yakubali Nazari Çarşamba günü düzenlenen törende yaptığı konuşmada, direniş cephesinin kurulması, başta teröristlerle savaş halinde olan ülkeler olmak üzere Müslümanların arasında ittifakı daha da güçlendirdiğini belirtti.

General Nazari, öğrenciler toplumun düşünen aydın görüşlü kesimi olduklarını ve düşmanların her türlü kumpasına karşı direnerek vatandaşları bu kumpasların hakkında bilgilendirebileceklerini kaydetti.

İslam inkılabı İslam dininden elde ettiği öz ve has düşüncesi ile yoluna devam ettiğini kaydeden General Nazari, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu da manevi ve halkçı gücü ile İslami değerleri korumakta başarılı olduğunu vurguladı.

Amerika Başkanı Donald Trump 8 Nisan Pazartesi günü bir açıklama yaparak, terör örgütleri ile mücadele ederek bölgede Washington’u başarısızlığa sürükleyen İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’nu  Amerika’nın terör örgütleri listesine aldığını açıkladı.



Yeni yorum ekle