İslami Cihad: Alternatif Herhangi Bir Vatanı Kabul Etmiyoruz

Çar, 17/04/2019 - 11:42

Filistin İslami Cihad Hareketi Sözcüsü şunları söyledi: ‘Yüzyılın Anlaşması kabul edilemezdir ve biz alternatif herhangi bir vatanı kabul etmiyoruz.’

Welayet News - Filistin İslami Cihad Hareketi Sözcüsü Davud Şahap, el-Meyadin haber kanalına verdiği röportajda şu ifadelerde bulundu: ‘Filistin Yönetimi Başkanı Ebu Mazen’in , Siyonist Rejim Başbakanı Binyamin Netanyahu ile hiçbir ön şart sunmadan görüşmeye hazır olması, bu yönetimin Filistin halkının ortak görüşünü inkar ettiğini göstermektedir.

Ebu Mazen’in Netanyahu ile görüşmeye hazır olması, Filistin Yönetimi’nin Yüzyılın Anlaşmasına muhalefeti ile çelişmektedir.

Bütün dünya bilmelidir ki, biz sınırları belli olan ama işgal edilmiş bir ülkeyiz ve bizim görevimiz topraklarımızı kurtarmaktır.

Yüzyılın Anlaşması kabul edilemezdir ve biz bu anlaşma ile mücadele etmeye çalışıyoruz ve alternatif herhangi bir vatanı kabul etmeyeceğiz.

İhtiyacımız olan şey, Filistinliler arasındaki iş birliği ruhunun geri dönmesidir ama Filistin Yönetiminin bu ruha sahip olmadığı görünüyor.’

Filistin Yönetimi Sözcüsü Riyad Maliki pazartesi günü, Mamut Abbas’ın Binyamin Netanyahu ile görüşmeye hazır olduğunu açıkladı ve “Filistin Yönetimi Başkanı, herhangi bir şart sunmaksızın İsrail Başbakanı ile Moskova’da görüşmeye hazırdır. Filistin Yönetimi, bağımsız bir Filistin devletinin garantisini vermeyen İsrail tarafından sunulan bütün planlara karşıdır” dedi.



Yeni yorum ekle