Al-i Halife Rejimi Bahreynli 138 Kişiyi Vatandaşlıktan Çıkardı

Çar, 17/04/2019 - 11:37

Al-i Halife Rejimi halk protestolarına yönelik baskılarının devamında Bahreynli 138 kişiyi vatandaşlıktan çıkardı.

Welayet News - Al-i Halife Rejimi mahkemesi salı günü, siyasi sebeplerden dolayı 138 kişiyi vatandaşlıktan çıkardı. Ama bu aktivistlrin aileleri, çocuklarından işkence altında itiraf alındığını söyledi.

Bahreyn 14 Şubat 2011 yılından beri halkın Al-i Halife Rejimine karşı protestolarına şahit olmaktadır. Halk, ülkelerinde özgürlük, adaletin sağlanması, ayrımcılığın ortadan kalkması ve seçilmiş bir hükümetin iktidara gelmesini istemektedir.

Halkın bu talepleri, Bahreyn Rejiminin, Arabistan gibi bazı Arap ülkelerinin iş birliği ile bastırılması ile karşı karşıya kalmıştır. Bahreyn Rejimi halkı bastırmak için Pakistanlı unsurları hizmetine almıştır. Ada Kalkanı olarak adlandırılan Körfez İş Birliği askeri kuvvetleri de bu yolda Bahreyn rejimine yardım etmektedir ve bu süreçte yüzlerce Bahreynli şehit olmuş, yaralanmış ya da hapse atılarak işkenceye maruz kalmıştır.

Bahreyn Rejimi protestoları bastırmak için birçok muhalif lideri tutuklamış ve sahte belgelerle onları uzun süreli hapis cezasına çarptırmıştır.

Bütün bu eylemlere rağmen, Bahreyn halkının protestoları taleplerine ulaşıncaya kadar devam etmektedir ve halk düzenledikleri protestolarla taleplerinin yerine getirilmesini istemektedir.



Yeni yorum ekle