AB: İsrail'in Golan'a Hakimiyetini Resmi Olarak Tanımıyoruz

Çar, 17/04/2019 - 11:33

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi, bu birliğin Siyonist Rejimin Golan’a hakimiyetini resmi olarak tanımadığını söyledi.

Welayet News - Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Avrupa Parlamentosu'nun dış politika konularında yaptığı bir toplantıda şu ifadelerde bulundu: ‘Avrupa Birliği’nin, Amerika tarafından İsrail’in Golan tepelerine hakimiyetini resmi olarak tanıması konusundaki duruşu çok basit ve nettir. Avrupa Birliği İsrail’in, işgal ettiği herhangi bir bölge üzerindeki hakimiyetini resmi olarak tanımıyor ve Golan da bu konu kapsamına giriyor. Şu anda Güvenlik Konseyi’nde 5 Avrupa ülkesi bir araya geldi. Biz ortak bir bildiri ile Golan Tepeleri hakkındaki duruşumuzu açıkladık.’

Avrupa Birliği’nin bu yetkilisi, Siyonistlerin Batı Şeria’da yerleşke inşasını genişletmesinin yasa dışı ve uluslararası kanunlara aykırı olduğunu belirtti.

Mogherini konuşmasının devamında şunları söyledi: ‘Avrupa Birliği Ortadoğu’da barışın, başkenti Kudüs olan Filistin-İsrail olmak üzere iki devletin kurulması esasına dayalı, krizin barışçıl olarak çözülmesi temelinde sağlanabileceğine inanıyor. Bizim stratejik amacımız iki devletin kurulması konusundaki planı desteklemek ve İsrail ve Filistin arasında yeni müzakerelerin olasılığını korumaktır.

Avrupa Birliği, Filistin ve İsrail olmak üzere iki taraf arasında iki devlet kurulmadığı ve Kudüs’ün durumu konusunda bir anlaşma sağlanmadığı sürece, İsrail sınırlarında 1967 yılından sonraki hiçbir değişikliği resmi olarak tanımamaktadır.’

Trump 5 Mart Salı günü İsrail’in Suriye’nin Golan tepelerine hakimiyetini resmi olarak tanıdığını imzaladı.



Yeni yorum ekle