Pompeo: ABD'nin Amacı İslam Cumhuriyeti'nin Özünü Değiştirmektir

Sa, 16/04/2019 - 10:16

Bir üniversitede konuşan ABD Dışişleri Bakanı, İran üzerindeki baskıların ana hedefinin, İslam Cumhuriyeti'nin özünü değiştirmek olduğunu ifade etti. 

Welayet News - ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Teksas'ta bir üniversitedeki soru ve cevap oturumunda, bir kez daha İran aleyhindeki iddialarını yineledi. 

Pompeo, Teksas A&M Üniversitesi'ndeki bu oturumda İran’ı, Batı Asya bölgesindeki barışın en büyük tehdidi olarak niteledi ve İran'ın bölgedeki terörün en büyük destekçisi olduğunu iddia etti.  ABD Dışişleri Bakanı, ABD hükümetinin İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Birliği'ni ABD destekli terör örgütleri listesine sokma hamlesine değinerek, ülkeleri ve şirketleri Devrim Muhafızları Birliği'ne yakın taraflarla ticaret yapma konusunda uyardı. 

Pompeo konuşmasının bir bölümünde, “İran İslam Cumhuriyeti'nin özünü değiştirmek, sade bir ifadeyle bu devletin normal bir devlet gibi davrandığından ve dünyaya terör yaymaya çalışmadığından emin olmak için azami baskı uyguluyoruz.” dedi. 

Pompeo iddialarına, “Biz ki bugün burada duruyoruz, İran Avrupa’da suikast yapmak için bir kampanya başlatmıştır. Diplomatlarımız, bu sürecin durması için onlarla mücadele ediyorlar.” şeklinde devam etti.  ABD Dışişleri Bakanı'nın İran aleyhindeki iddiaları, Washington'un şimdiye kadar  aşikar askeri darbelerle ve yasal hükümetlerine gizli müdahaleleriyle dünyadaki onlarca devleti değiştirmesi veya değiştirmeye çalışması halinde ortaya çıktı.

Tags: 


Yeni yorum ekle