Bugün İslam Cumhuriyeti’ne karşı yapılanlar düşmanın son çırpınışlarıdır

Pt, 15/04/2019 - 19:48

İmam Hamanei: Kur’an ‘Eşiddau alel kuffar / kafirlere karşı çetindirler’ diye buyurmaktadır; ama biz Müslümanlardan bazıları bunu unutuyoruz, tıpkı İslam ülkelerinde Amerika ve Siyonistlerle uzlaşıp Filistinlilerin kanını paymal eden kimseler gibi. 

Welayet News - 36. Uluslararası Kuran-ı Kerim Yarışmalarına katılan üstadlar, mümtaz kariler ve hafızlar bugün (Pazartesi) İmam Humeyni (r.a) Hüseyniyesi’ndeki Kuran’la ünsiyet mahfilinde hazır bulunarak İslam İkılabı Rehberi ile buluştu. 

İslam İnkılabı Rehberi’nin bu buluşmada yaptığı konuşmanın bazı bölümler şöyle: 
Kuran dünya ve ahiret saadetinin kitabıdır Kuran’la amel etmemiz şartıyla. 
Kur’an ‘Eşiddau alel kuffar / kafirlere karşı çetindirler’ diye buyurmaktadır; ama biz Müslümanlardan bazıları bunu unutuyoruz, tıpkı İslam ülkelerinde Amerika ve Siyonistlerle uzlaşıp Filistinlilerin kanını paymal eden ve haklarını zayi eden kimseler gibi. ‘Eşidddau alel kuffar’ı unutmuşlar ve küffarın kölesi olmuşlar. Bugün Arap ülkeleri liderlerinin birçoğu böyledir. 
Diğer bir grup ise ‘Ruhemau beynehum / Kendi aralarında merhametlidirler’i unutmuşlar. Bunlar da Allah’a, Kuran’a ve Kabe’ye inan bir mü’mini tekfir ediyorlar. Kendi aralarında merhamet olmayınca da iç savaşlar başıyor. Suriye ve Yemen’e bakın; Yemen dört yıldır bombalanıyor. Bonbalayan görünürde Müslümandır ama Müslümanlara rahm etmiyor. 
Şehitler bize çok şey öğrettiler. Bugün sel mağdurlarına yardım için gördüğünüz bu dayanışma hareketini de şehitlerimiz bize öğretmiştir. 
Ülkenin çelitli yerlerinden selzede bölgelere akan büyük halk hareketi, ilginç bir gelişmedir. 
Halk ve gençler o bölgelere akın ediyorlar ve o bölgelerin gençleriyle birlikte, gövdeleriyle, elleriyle, imkanlarıyla ve paralarıyla yardım ediyorlar. 
Dünyada ender görülmüş büyük bir hareket başlamış durumda; bireylerin birleşerek sel gibi yola düşüp harekete geçmeleri de şehitlerin bize verdiği bir derstir. 
Kutsal savunma döneminde de gençler böyle şevkle ve gönüllü olarak hareket ederlerdi ve fedakarca yürürlerdi. 
Bugün düşmanların İran’a karşı yaptıkları, İslam Cumhuriyeti’ne olan düşmanlıklarının son çıpınışlarıdır. 
Onlar üzerimize geldikçe, baskılarını artırdıkça bizim irademiz daha da güçlenecektir; onlar ne kadar sert davranırsa biz de o kadar güçlü olacağız; Kurani maarife bağlı olmamızdan ne kadar öfke duyarlarsa bizim de Kuran’a olan bağlılığımız o kadar artacaktır. 
Kuran’a sarılmak bizim saadet, kuvvet ve izzetimizin sebebidir.         

Welayet News

 



Yeni yorum ekle