Yemen Cephelerinde Arabistan Askerlerinin Ağır Yenilgileri

Pa, 14/04/2019 - 12:35

Yemen basını, Yemen ordu kuvvetlerinin ve halk güçlerinin işgalci Suudi koalisyonu mevzilerine topçu ve füze saldırıları düzenlediğini açıkladı.

Welayet News - Yemen ordusu ve halk güçleri, Arabistan’ın cinayetlerine devam etmesine yanıt olarak, kısa menzilli bir Zilzal-1 füzesi ve çok sayıda topçu mermisiyle Yemen’in istifa eden Cumhurbaşkanı Abd Rabbuh Mansur Hadi’nin askerlerinin toplanma merkezlerini hedef aldı ve Arabistan’ı da Cizan’daki Kays Dağı etrafında hedef aldı.

Diğer tarafta ise, işgalci Suudi koalisyonu Saada eyaletinde bulunan Kitaf’ın el-Aşaş bölgesini 5 defa bombaladı.

Bölgeden edinilen diğer bir habere göre, Yemen ordu kuvvetleri ve halk güçleri, birkaç adet Zilzal-1 füzesi ve çok sayıda topçu mermisiyle işgalci Suudi koalisyonu askerlerinin Asir bölgesinde bulunan  Aleb geçidi etrafındaki toplanma merkezlerini hedef aldı ve bu saldırı sonucu işgalciler ağır kayıplar ve büyük bir yenilgi yaşadı.

Yemen kuvvetleri aynı zamanda, işgalci Suudi koalisyonunun bu bölgede ilerleme operasyonlarını da yenilgiye uğrattı ve onlara ağır kayıplar yaşattı, öyle ki işgalciler toplu olarak bölgeden kaçtılar. İşgalciler, Suudi ordusu tarafından ağır silahlar, helikopter, İHA ve savaş uçakları gibi teçhizatlarla desteklenmesine rağmen böyle bir yenilgi yaşadılar.

Suudilerin toplanma merkezine Bedir füzesi fırlatıldı/ Yemenli keskin nişancıların operasyonlarında 52 kişi öldü ve yaralandı

Öte yandan Yemen’in doğusunda bulunan Saada eyaletindeki Razeh sınır bölgesindeki yerleşim alanları, işgalci Suudilerin roket saldırılarının hedefi oldu.

26 Mart Salı günü, Suudi ve Birleşik Arap Emirlikleri rejimlerinin Yemen halkına karşı başlattığı askeri ve ekonomik savaş, uluslararası toplumun ve hakları savunduklarını iddia edenlerin sessizliğinde korkunç istatistiklerle dördüncü yılını doldurdu ve beşinci yılına girdi.

Yemeni İnsan Hakları ve Kalkınma Merkezi'nin (ORG LCRDYE) yayınladığı bir rapora göre, Suudilerin ve Birleşik Arap Emirliklerinin dört yıldır Yemen’e düzenlediği saldırılarda, Al-i Suudi Rejimi savaş uçaklarının hava saldırıları sonucu 15 bin 185 ‘den fazla sivil şehit edildi ve bunlardan 3527’si çocuk ve 2277’si de kadındır. Aynı zamanda yine bu saldırılar sonucu, 23822’den fazla sivil de yaralanmıştır ve bunlardan 3526’sı çocuk ve 2587’si de kadındır.



Yeni yorum ekle