Hafter’in Trablus’a Düzenlediği Saldırıda Arabistan’ın Rolü

Ct, 13/04/2019 - 19:33

Amerika’nın Wall Street Journal Gazetesi, Halife Hafter’in Libya’nın başkenti Trablus’a saldırısında Riyad’ın rolü olduğunu ortaya çıkardı.

Welayet News - Amerika’nın Wall Street Journal Gazetesi Suudi yetkililerden naklen, Libya ordusunun emekli generali Halife Hafter’in Trablus’a saldırısından önce Riyad’ın ona bu operasyonun mali boyutunu sağlayacağının sözünü verdiğini yazdı.

Libya Ulusal ordusuna komutanlık yapmış olan General Hafter, Libya’nın doğusunu kontrolü altında tutmaktadır ve bu ülkenin başkenti Trablus olmak üzere Libya’nın batısı Cumhurbaşkanlığı Konseyinin kontrolü altındadır ve batı tarafından resmi olarak tanınmıştır.

Kısa bir süre önce Hafter, Trablus şehrini kontrol altına almak için kuvvetlerini Libya’nın batısına yığmış ve bu bölgeyi teröristlerden temizleyeceğini iddia etmiştir.

Buna karşılık olarak Libya Cumhurbaşkanlığı Konseyi kuvvetleri de onlarla mücadele etmek için Trablus şehrinin etrafına dağılmıştır ve bu bölgedeki çatışmalar hala devam etmektedir.

Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü dün, Libya’nın başkenti Trablus’ta altı gündür devam eden çatışmalar boyunca 56 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.



Yeni yorum ekle