ABD’nin Devrim Muhafızları’na karşı girişimi sadece direniş ekseninin azim ve iradesini artıracaktır

Per, 11/04/2019 - 17:38

Lübnan’ın birlik yanlısı Nahda Hareketi üyesi Şeyh Hızır el-Kebş, Devrim Muhafızları’nın ABD tarafından terör grupları listesine alınmasının sadece direniş ekseninin azim ve iradesini artırdığını söyledi. 

Welayet News - Lübnan’ın vahdet yanlısı Nahda Hareketi üyesi Şeyh Hızır el-Kebş, Rasa News haber ajansıyla söyleşisinde gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Devrim Muhafızları’nın ABD’nin terör grupları listesine alınması, bölge ülkelerinin parçalanması için Washington’ın fırkasal meseleler üzerinden uygulamak istediği yıkıcı porejenin bir parçasıdır” dedi. 

Değerlendirmesinin devamında, Amerika’nın daha önce de Hizbullah’ı terör listesine aldığı belirten Şeyh Hızır el-Kebş, bu tür girişimlerle İran ve Suriye’nin desteklediği direniş eksenine darbe vurulmak istendiğini anımsattı. 

Lübnanlı alim, “ABD’nin Devrim Muhafızları’na karşı aldığı karar, teröristlerin Suriye ve Irak’a gönderilmesi, Kudüs’ün Siyonist rejimin başkenti olarak tanınması ve benzer adımların tümü siyonist rejimin lehine atılmakta olan adımlardır. Ancak direniş, bütün amaçlarını gerçekleştirene kadar kendi yoluna devam edecektir” diye ekledi. 

Birlik yanlısı Nahda Hareketi üyesi, şu açıklamalarda bulundu: Devrim Muhafızları bölgedeki İslami direniş hareketlerinin atan kalbidir. Bu direniş hareketlerinin milli ve dini görevi, ABD’nin girişimlerine karşı Devrim Muhafızları’nın yanında durmak ve onlara destek olmaktır. Bu direniş hareketleri, Washinhton’ın işgal altındaki Golan’ın Siyonist rejime ilhak edilmesine yönelik çabalarına karşı duracaklardır ve direnişe karşı başka bir baskı kartının oluşmasına izin vermeyeceklerdir. 

ABD’nin Devrim Muhafızları, Golan ve direniş karşıtı adımlar atarak uluslararası kurallara ve hukuki normlara aykırı davrandığı vurgulan Şeyh Hızır el-Kebş, “ABD bölgenin müstezaf milletlerine karşı çifte standartlı bir politika izleken Siyonistlerin Gazze ve Filistin topraklarına yönelik saldırıları karşısında eli bağlı oturmasının  temamen Bayaz Saray’ın uluslararası kurallara ve hukuki normlara karşı sergilediği bu kayıtsızlık ve hiçesaymalar doğrultusunda geliştiğini” ifade etti. 

Birlik yanlısı Nahda Hareketi üyesi, son olarak, şunları anımsattı: ABD, Devrim Muhafızları’nı terör listesine alırak direnişi sıkıştıramaz, zor duruma sokamaz ve bu tür adımlar sadece direnişin azim ve iradesini bileyecektir. Nitekim, direniş ekseninin Irak, Suriye, Lübnan ve diğer bölgelerde Washington destekli küresel terörizme karşı nasıl büyük zaferlere imza attığına ve terörist grupları aslanlardan kaçan eşekler misali İslam topraklarından kovduğuna tanık oluyoruz. Bu yüzden Amerika ve Siyonist rejim, direniş eksenine karşı adım atmakla aslında kendi sonlarını hazırlama yolunda adım attıklarını bilmelidirler. 

Welayet News



Yeni yorum ekle