IŞID ve El Nusta Terör Örgütünden Kurtarılan Bölgelerde Amerika’ya Ait Silahlar Bulundu

Per, 11/04/2019 - 10:26

Suriyeli kaynaklar, Şam’ın doğu kırsalında teröristlerden kurtarılan bölgelerde Amerika’ya ait silah ve mühimmat bulduklarını açıkladılar.

Welayet News - Suriye haber kaynakları, Şam’ın doğu kırsalında teröristlerden kalan bir miktar silah ve mühimmat bulduklarını ve bu silahlardan bir kısmının Amerika yapımı olduğunu belirtti.

Suriyeli mültecilerin bir kısmı daha Ürdün’den ülkelerine döndü

Ürdün kamplarında yaşayan Suriyeli mültecilerden yeni bir grup daha Nasip Cabir sınır kapısından geçerek Suriye ordusunun teröristlerden temizlediği şehir ve köylerine döndüler.

Nasip Cabir Sınır Kapısında pasaport ve göçmen merkezi başkanı Mazin Ghandur, SANA Haber Ajansına verdiği röportajda şu ifadelerde bulundu: ‘Pasaport merkezinin istatistiklerine göre şimdiye kadar 17800 göçmen Suriye topraklarına döndü.

Teröristlerden Kurtarılan Bölgelerde Amerika’ya Ait Silahlar Bulundu

Dera Fura eyaleti, bu mültecilerin eşyalarını Suriye’de hangi bölgeye isterlerse taşımaları için otobüs ve kamyonlar temin etti.’

Terörizm nedeniyle mülteci olan ve altı yıldan sonra ülkelerine dönen Suriyeliler çok mutlu olduklarını ve ülkelerine dönmek için sabırsızlandıklarını ve gün saydıklarını söylediler.

Suriye haber ajansları aynı zamanda, ordu kuvvetlerinin Hama’nın kuzey kırsalında Çatışmasızlık Bölgesi Anlaşmasını sürekli olarak ihlal eden Nusra Cephesinden çok sayıda teröristi öldürdüğünü açıkladı.



Yeni yorum ekle