Mısır ABD’nin İran karşıtı ittifaktan çekildi

Per, 11/04/2019 - 09:47

Rueters haber ajansı internet sitesinde geçtiği haberde, Mısır yönetimi ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’ı sıkıştırma politikasına bir darbe niteliğinde olan bir kararla Amerika’nın kurmak istediği Arap NATO’sundan çekildiğini yazdı.

Welayet News - Reuters, Kahire yönetimi geçen Pazar günü Riyad’da bazı Arap ülkeleri ve Amerikalı yetkililerin katılımı ile düzenlenen oturumdan önce oturuma katılanlara Arap NATO’suna katılmaktan vaz geçtiğini bildirdiğini yazdı.

Mısır yönetimi Amerika devletinin İran’a karşı siyasi, iktisadi ve güvenlik alanlarında mücadele edecek bir Arap ittifakını kurma yönündeki son çabasına eşlik etmedi.

Arap bir kaynak, Mısır yönetiminin vazgeçmesinin sebebini, bu hareketin ciddi olmaması ve belli bir gündemden yoksun olması ve ayrıca İran ile gerginliğin artma riskini taşıması şeklinde açıkladı.

Suud rejiminde bir kaynak da Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada Arap NATO’su çalışması pek iyi ilerlemediğini belirtti.

Arap NATO’su önerisi S. Arabistan 2017 yılında gündeme getirdi, fakat Riyad ve Washington’un tüm çabalarına rağmen şimdiye kadar somut bir sonuca ulaşamadı.



Yeni yorum ekle