Erdoğan ve Putin Anlaşamadı

Çar, 10/04/2019 - 13:22

Dün Moskova’da yapılan Rusya-Türkiye zirvesini Gün Olur programında yorumlayan Hakan Aksay, Erdoğan ve Putin’in doğalgaz fiyatında ve vize konusunda anlaşamadığının altını çizdi.

Welayet News - İki ülke arasındaki sorunların, “100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi” ve “Akkuyu santrali 2023’e yetişecek” gibi sıradan başlıkların arkasında gizlendiğini savunan Aksay, ticaretin kullanılan söylemin çok altında seyrettiğini, Akkuyu, Türk Akımı ve vize gibi konularda ise taraflar arasında anlaşmazlıklar yaşandığını vurguladı.

Dünkü basın toplantısında gazetecilerin önünde Moskova’dan gaz fiyatında indirim isteyen Erdoğan ile ona karşı çıkan Putin arasında ortaya çıkan anlaşmazlığa dikkat çeken Aksay, vize ile ilgili olarak da Rusya liderinin “bu mesele Suriye ile yakından ilişkilidir” dediğini aktardı.

İdlib ve S-400 konularının büyük ölçüde kapalı kapılar arkasında kaldığını söyleyen Aksay, yerel seçimler sonrası yapılan ilk dış ziyarette, Rus tarafının milyarlık yatırımlar yaptığı Türkiye’de, Erdoğan’ın güç kaybetmesinden etkilenmiş olabileceğine işaret etti.



Yeni yorum ekle